Antivir Microsoft Defender je částečně dostupný pro Android aktualizováno

Antivir Microsoft Defender je částečně dostupný pro Android [aktualizováno]
2020-08-31T19:20:18+02:00
• 31. 8. 2020

Grafika: Dotekomanie.cz, Microsoft

1

Aktualizováno 31. 8.

V únoru tohoto roku Microsoft oznámil, že zpřístupní svůj antivir Microsoft Defender i pro mobilní telefony a nyní jsme se částečně dočkali. V Obchodě Play je nyní nově dostupná aplikace Microsoft Defender ATP Preview, ale zatím není pro všechny. Je určena jen pro firemní a podnikové uživatele s licencí Microsoft 365 E5. Nejde jen o antivir, ale také nabízí prvky ochrany před škodlivými odkazy, nejrůznějšími hrozbami atd. Později v tomto roce bude dostupná i pro iOS a zřejmě se dočkáme i verze pro běžné uživatele.

logo-app Microsoft Defender ATP Preview Microsoft Corporation Zdarma ANDROID

Původní článek 20. 2.

Pokud jde o bezpečnost vlastního digitálního života, vždy byste měli vše prověřovat, než někam zadáte své údaje, něco stáhnete nebo kliknete na jakýkoliv odkaz. Bohužel vývojáři škodlivého softwaru jsou v podstatě vždy o jeden krok napřed a ačkoliv se mnohé společnosti snaží, tak nikdy nebude situace naprosto dokonalá. I proto se někteří uživatelé rozhodli, že si do svého zařízení nainstalují antivir, který v dnešní době obsahuje ochrany před online hrozbami. Microsoft již nějakou dobu nabízí své vlastní řešení v podobě Microsoft Defender, ale brzy se dočkáme rozmachu i na mobilní platformy.

Microsoft Defender

Microsoft se již dávno nebrání jiným operační systémům a vytváří zajímavé aplikace i pro dřívější konkurenty na mobilní scéně. V rámci svého portfólia nabízí antivirový systém Microsoft Defender. Ten není součástí jen systému Widnows, ale najdete jej jako doplněk pro prohlížeče Chrome a Firefox, přičemž je dostupný i pro Mac a Linux.

Microsoft oznámil, že Defender Advanced Threat Protection (ATP) se rozšíří i na platformy Android a iOS. V podstatě chce napravit to, co společnosti Google a Apple ne zcela zvládají. Již příští týden firma na konferenci RSA Conference ukáže první verzi nového softwaru pro tyto platformy.

Zdroj fotografie: Microsoft.com

Zdroj fotografie: Microsoft.com

Zatím není známo, kdy bude dostupná první verze pro veřejnost, případně pro otevřené beta testování. Je docela možné, že vývoj potrvá i několik měsíců, ale měli bychom se dočkat aplikace, která bude chránit i před online hrozbami. Microsoft se v některých vyjádřeních nechal slyšet, že tímto neříká, že by systémy Android a iOS byly nebezpečné, nebo že by společnosti Google a Apple nedělaly svou práci. Jen nikdy situace nebude dokonalá a firma chce nabídnout další míru ochrany.

Otázkou je, co všechno aplikace budou umět a jaké funkce se budou nabízet. Apple i Google čím dál více zpřísňují možnosti pro aplikace, zvyšují zabezpečení a podobně. Bude také zajímavé sledovat, jestli aplikace budou mít úspěch a výrazně se prosadí na trhu.

Zdroje: engadget.com, blogs.microsoft.com, microsoft.com, androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

StandaKrotil

1. 9. 2020, 4:40

A je to opravdu potřeba? Děravý antivirák do děravého systému… pecka!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat