Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Veselý si posunul letošní maximum v Evropské lize, ale na Real to nestačilo

Nejproduktivnější zápas sezony v Evropské lize má za sebou český pivot basketbalistů Fenerbahce Jan Veselý. Ten dal do koše Realu Madrid 16 bodů, ale jeho tým své fanoušky nepotěšil, protože v Istanbulu prohrál o 29 bodů 65:94. Trenér se po utkání omluvil příznivcům i vedení klubu.

Jan Veselý v dresu Fenerbahce
zdroj: ČTK/DPA autor: Andreas Gora

Český reprezentant sehrál nejvydařenější zápas od návratu po zranění kolene. Proměnil sedm z deseti střel z pole a dva ze tří trestných hodů. Přidal k tomu tři doskoky. Jeho sezonním maximem bylo dosud 14 bodů ještě z první poloviny sezony před zraněním, kvůli kterému na přelomu roku vynechal devět zápasů.

Veselý byl druhým nejlepším střelcem domácích, lídrem byl Nando del Colo s 21 body, který proměnil všech jedenáct trestných hodů.

Zápasu ale dominoval druhý tým tabulky Real. V jeho vyrovnanějším kádru vedl střeleckou statistiku s 20 body Jaycee Carroll.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý se zlepšuje, ale Fenerbahce nespasil

Domácí kouč Željko Obradovič po debaklu svůj tým zkritizoval. "Můžete mít špatné dny, ale neměly by nastat chvíle, kdy nebudeme bojovat. Někteří z mých hráčů dnes nebojovali. Pokud to zabalíte po pár minutách, je to špatně," zlobil se. Zároveň se omluvil fanouškům i vedení klubu. "Nezasloužili si tohle vidět," dodal.

Evropská liga basketbalistů - 25. kolo:

Zenit Petrohrad - Alba Berlín 81:83, Olympiakos Pireus - Villeurbanne 77:68, Fenerbahce Istanbul - Real Madrid 65:94 (za domácí Veselý 16 bodů, 3 doskoky).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články