Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kladenské tápání ve tmě může skončit proti Pardubicím

Konečně vyhrát, přejí si kladenští hokejisté. Za sebou totiž mají sérii devíti porážek. Zda bude výsledková mizérie pokračovat, nebo se Jaromír Jágr a spol. zvednou, se uvidí po utkání s Pardubicemi. Zpravodajství ze 47. kola nabídne od 22:10 pořad Buly.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

Kladno půjde do důležitého duelu s novou posilou - realizační tým rozšířil bývalý útočník Jiří Tlustý. "Měl bych dohlížet na to, aby se dodržovaly herní detaily, na kterých pracujeme na tréninku. V této fázi sezony to bude důležité. Stejně tak bych měl klukům přinést nové povzbuzení a nový impulz. Extraligu tady chceme za každou cenu udržet," prohlásil Tlustý.

"Je to zápas za tři body. Tím, že jsme s Pardubicemi nastejno, tak samozřejmě stoupá jeho důležitost. Je ale úplně jedno, kde sebereme body. Na konci se to sečte a uvidíme. Nálada po devíti porážkách nemůže být dobrá. Tenhle zápas je ale hrozně důležitý," dodal trenér David Čermák.

Pardubičtí naopak za poslední tři utkání neztratili ani bod. "Kladno podalo velmi dobrý výkon v Liberci, kde sehrálo výborné utkání. Myslím si, že v našem zápase se všechno maže a začíná první minutou. Jako tým jsou velmi nebezpeční v útočném pásmu. Ve svém středu mají Jardu Jágra, osobnost, která si i ve svých letech, když je na ledě, zaslouží pozornost. Bude to boj až do poslední chvíle," řekl pardubický kouč Milan Razým.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Vítkovice


Dramatický vývoj na chvostu tabulky velí Vítkovicím proti Plzni minimálně zabodovat. "Musíme jednoznačně eliminovat naše vynucené a především nevynucené chyby. To znamená i zbytečné fauly, hlavně v útočném pásmu. Ano, s Plzní jsme třikrát padli, ale musíme věřit. Například v Plzni jsme naposledy nastříleli čtyři góly, takže i to může být takový nepatrný fakt, který naši motivaci a naši psychiku může zase o něco více podpořit," prohlásil trenér Mojmír Trličík.

Plzeň ještě nepřenechala v sezoně domácím ani bod. V případě úspěchu v základní hrací době se Škoda vrátí na druhé místo za Liberec před Spartu i Mladou Boleslav. Oba celky předehrály vzájemný souboj 47. kola již v úterý a Pražané v něm smetli svého soka 6:2. Indiáni ale už pět zápasů v řadě neuhráli v arénách soupeřů ani bod.

"Chceme být co nejvýš. Ale nijak nespekulujeme. Stojíme si v tabulce velice dobře. Nevím, proč se nám nedaří teď venku. Na každý tým někdy padne deka. Pro nás je důležité, že vyhráváme aspoň doma. Hodně nám pomáhají fanoušci. Ani doma to nejsou v poslední době ideální zápasy, ale jsme schopni to ubojovat a uválčit," řekl brankář Dominik Frodl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Karlovy Vary

Hráči Karlových Varů mohou stále usilovat o šestku, přestože na Brno ztrácejí už pět bodů. Čeká je obhájce titulu Třinec. "Určitě bude nejdůležitější hrát týmově a obětavě, musíme přepnout do play-off módu, protože nám vyřazovací boje pomalu začínají. Musíme se o šestku poprat, jít rovnou do čtvrtfinále a nehrát předkolo. Uděláme maximum, takže je třeba se semknout a bojovat jako tým," uvedl útočník Jiří Černoch. 

Hokejisté Třince se do Karlových Varů přesunuli již ve středu večer po porážce v dohrávce 30. kola v Litvínově (2:5). "Je to lepší než jet zpět do Třince a za den nebo dva zpět. V klidu zregenerujeme a nemusíme se trápit v autobuse," pochvaloval si útočník Erik Hrňa.

Oceláři prohráli tři z posledních čtyř zápasů, na západě Čech se ale budou snažit navázat na lednovou výhru. "Vary hrají hodně bruslivý a kombinační hokej, pro diváka pěkný. My se jim to budeme snažit pokazit. Hlavně jsou ale v tabulce blízko nás. Musíme zabrat a odvézt si od nich tři body," řekl Hrňa. Oba celky dělí v tabulce dvě místa a 11 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Olomouc

Olomouc zvítězila ve třech ze čtyř posledních utkání, ale proti Liberci v tomto ročníku ještě vůbec nezabodovala. "Přesto věřím, že jsme schopni Liberec potrápit. Pokud to utkání odpracujeme na sto procent a necháme tam maximum," řekl trenér Zdeněk Moták, kterému schází marodi Strapáč s Tomečkem a nejistý je rovněž start Konráda a Švrčka.

Bílí Tygři mají sedm zápasů na to, aby pokořili stobodovou hranici. Schází jim sedm bodů a jsou velmi blízko dalšímu triumfu v základní části.

"Čeká nás velmi těžký zápas. V Olomouci je to stále náročné, nejspíše bude vyprodáno a lidé budou domácí tlačit dopředu. Musíme jít do zápasu s pokorou. Hlavně se soustředit, abychom nedostávali tolik branek jako v posledních několika zápasech. Myslím, že to bude z naší strany trochu jiné utkání oproti tomu, jak hrajeme doma," řekl útočník Libor Hudáček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Hradec Králové

Hradec Králové ztrácí po úterní porážce v Brně na šestku už osm bodů. "Nepodali jsme tam špatný výkon, ale bohužel jsme prohráli. Litvínovu jde také o hodně, určitě nemají špatný tým, takže to bude určitě těžký zápas. Doma by se ale nemělo prohrávat. Chceme do toho dát maximum a naladit se na nějakou vlnu, abychom zase vyhráli více zápasů po sobě," řekl obránce Filip Pavlík.

Litvínov se středeční výhrou nad Třincem odpoutal z posledního místa tabulky. Severočeši si ale uvědomují, že vyhráno nemají. Na východě Čech chtějí navázat na výkon z duelu proti Ocelářům. "Všichni víme, o co jde. Bude to další náročný zápas. Hradec je taky top mužstvo. Musíme se vyhnout výpadku, který jsme opět měli, kdy jsme dostali góly. Musíme hrát náš hokej," řekl obránce David Štich.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články