Pastrňák dal 47. gól v sezoně a nasměroval Boston k vítězství nad Islanders, Krejčí má asistenci

Nejlepší střelec NHL David Pastrňák nasměroval hokejisty Bostonu 47. gólem v sezoně k vítězství 4:0 v odpoledním utkání na ledě New York Islanders. Asistenci si připsal další český útočník Bruins David Krejčí.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pastrňák vstřelil první a zároveň vítězný gól v 5. minutě tvrdou ranou bez přípravy od mantinelu, kterou nachytal rozhozeného gólmana Islanders Semjona Varlamova. Třiadvacetiletý havířovský rodák otevřel skóre utkání už popatnácté v sezoně. Vícekrát to v historii NHL dokázal jen kanonýr Brett Hull v ročníku 1990/91 (19) a o rok později (16).

Voráček asistoval u 4 z 5 branek vítězné Philadelphie proti NY Rangers, Francouz chytil 45 střel Caroliny

Číst článek

V boji o Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce soutěže Pastrňák odskočil na rozdíl tří branek Austonu Matthewsovi z Toronta, o další gól zpět je hvězda Washingtonu Alexandr Ovečkin.

Vedení Bostonu po Pastrňákově úvodní trefě zvýšil ve 14. minutě obránce Matt Grzelcyk. Vítězství nejlepšího týmu NHL potvrdili v závěrečné třetině Brad Marchand a další bek Charlie McAvoy, jemuž ke gólu pomohl prací před brankou Islanders Krejčí.

Brankář Bostonu Tuuka Rask potřeboval na třetí nulu v sezoně 25 zákroků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme