Trenér Sáblíkové Novák: K medailím z víceboje je zatím daleko, ale nikdy neříkej nikdy

Martina Sáblíková vstoupí do druhého dne světového šampionátu ve víceboji bez medailových ambicí. Po dvou disciplínách je česká rychlobruslařka na desátém místě a na umístění zaručující stupně vítězů má velkou ztrátu. V neděli ji čeká závod na 1500 metrů.

Od zpravodaje z místa Hammar Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková slaví se svým trenérem Petrem Novákem

Martina Sáblíková slaví se svým trenérem Petrem Novákem | Zdroj: Reuters

„Teď bych se asi taky nebavil o medailích, protože je k nim zatím daleko. Ale nikdy neříkej nikdy,“ nechává si přeci jen naději na zisk cenného kovu trenér Petr Novák, jak uvedl pro Radiožurnál.

Na medaili ztrácí Sáblíková bod, na zlato ještě od tři desetiny více. Bod odpovídá jedné sekundě na každých 500 metrů následující trati. Na vedoucí Ireen Wüstovou ale v první disciplíně česká závodnice nic z více než tři a půl vteřiny nestáhne.

Na placky to nebude, tuší zatím desátá Sáblíková po první dni mistrovství světa ve víceboji

Číst článek

Naopak, Nizozemka je na této trati úřadující olympijskou i světovou šampiónkou. Pokud by stoupl náskok třeba jen na dva body před závěrečnou pětikilometrovou tratí, musela by v ní Sáblíková smazat 20 sekund.

„To ani nemusím komentovat, dostanu asi další klepec a ztráta bude ještě daleko větší. Navíc je tam ještě řada dalších holek, z nichž i některé umí skvěle jezdit pět kilometrů. Je hrozně těžké tam najíždět, asi to nepůjde,“ porovnává realisticky své šance se soupeřkami před sebou Sáblíková.

Pokud bude chtít získat jakoukoli medaili, musí odjet výborně obě tratě a zároveň čekat na zaváhání soupeřek.

To samé platí pro Nikolu Zdráhalovou, která má stále šanci z jedenáctého místa zaútočit na osmou příčku a finále – pětikilometrovou trať – si zajet také. Závod na 1500 metrů začne ve 13 hodin.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme