Krčmář reaguje na Světový pohár bez diváků. ‚Nejhorší možné rozhodnutí,‘ myslí si biatlonista

Z rozhodnutí Bezpečnostní rady státu je hodně zklamaný český biatlonista Michal Krčmář, který se do Nového Města na Moravě těšil právě na bouřlivou atmosféru. V rozhovoru pro Radiožurnál uvedl, že než závodit před prázdnými tribunami, závod by raději úplně zrušil.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář

Biatlonista Michal Krčmář se podle svých slov na závody bez diváků ani netěší | Zdroj: Profimedia

Na závodech Světového poháru biatlonistů mělo v Novém Městě na Moravě každý den fandit okolo 30 tisíc diváků a čeští reprezentanti se těšili na vynikající atmosféru. Kvůli obavám z koronaviru bude ale během závodů Vysočina Aréna prázdná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak reagují čeští biatlonisté na závody bez diváků

„Je to hrozné, nedokážu si to představit, jak se vítěz bude radovat v cílové rovince a nikdo mu nezatleská. Měla tu být celá moje rodina. Babička s dědou si zařídili ubytování,“ říká česká reprezentantka Jessica Jislová.

Část pořadatelů, která měla mít napilno u turniketů u vstupu do areálu, teď bude naopak hlídat zakázané biatlonové území, kam se dostanou jen lidé se startovním číslem nebo akreditací.

Zklamaný Krčmář

„V tuto chvíli Světový pohár, v uvozovkách, postrádá smysl. Tohle rozhodnutí je to nejhorší možné. Když už, tak se to mělo zrušit úplně. Když si představím, že budu závodit před prázdnými tribunami, zvlášť když vím, jakou atmosféru v Novém Městě dokážou fanoušci udělat. V tuhle chvíli se ve mě pocity, že se na ty závody snad ani netěším. Jsem opravdu hodně zklamaný a jen doufám, že stát ví, že udělal dobré rozhodnutí,“ prohlásil zklamaně Krčmář, který se na domácí prostředí těšil.

Biatlonový Světový pohár míří na Vysočinu pošesté. V předchozích pěti ročnících si vybudoval pověst jednoho z fanouškovsky nejlepších podniků seriálu.

Novým typem koronaviru, šířícím se od prosince z Číny, se nakazilo už přes 88 000 lidí v téměř sedmi desítkách zemí. Tři tisíce nakažených zemřely. Z evropských zemí hlásí nejvíce případů nákazy Itálie.

Michal Krčmář se o své pocity podělil s fanoušky i na sociálních sítích:

David Nyč, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme