Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

Litvínov se v Olomouci probral pozdě a na body už nedosáhl

Hokejisté Litvínova hráli v Olomouci o extraligovou jistotu, ale to je příliš svazovalo. Bránili se tlaku domácího celku, měli ovšem štěstí, když dali z ojedinělé akce vedoucí gól. Jenže potom hokejisté Olomouce přece jen využili převahu dvěma trefami Petra Koloucha. Až poté se hosté probrali a hnali se do útoku, ale už je nespasila ani dlouhá power-play, v níž naopak inkasovali do prázdné branky - 3:1. Litvínov má teď stejně bodů jako poslední Kladno, s nímž Verva odehraje poslední duel. Jen o bod víc mají po dnešku Pardubice.

Olomouc - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Věděl jsem, že jsem poslední dobou góly moc nedával, a už jsem to chtěl zlomit. Říkal jsem si, že proti komu jinému než proti Litvínovu. Proti nim se mi fakt daří. Jsem za to rád a myslím si, že hra naší lajny má vzestupnou tendenci. Snažíme se to ladit na play-off a pak to bude nejdůležitější. Myslím, že Litvínov byl pasivní a nechal nás hrát s pukem. My jsme je přebruslovali a přehrávali," uvedl dvoubrankový střelec Kolouch.

Do domácího brankoviště se po pěti zápasech vrátil Konrád. Úvod patřil Hanákům: Skladaný z dobré pozice trefil branku pouze z boku, ve 13. minutě Ostřížek vystřelil a orazítkoval levou tyč Janusovy branky. Hned z protiútoku posunul Gerhát puk na Válka, který z mezikruží prostřelil domácího gólmana a otevřel skóre.

Irglův pokus o vyrovnání zablokoval jeden z obránců. Litvínov se ve druhé třetině dočkal přesilovky, v ní ale hosté ani nevystřelili mezi tyčky. Tomeček pak naopak chvilku nato využil chyby hostů, zmocnil se kotouče, přesnou přihrávkou našel před brankou osamoceného Koloucha a ten se nemýlil.

Po faulu na Jaroměřského se přesilovky dočkala také Olomouc, a to rovnou čtyřminutové. V ní pálili Jaroměřský, Ostřížek a několikrát Irgl, ale žádná ze střel neměla gólovou tečku.

"Litvínov měl v první třetině jednu střelu a to bylo nejhorší. Člověk, když delší dobu není v bráně, tak si na to potřebuje co nejdřív sáhnout. V podstatě jsem dneska dvě třetiny tápal bez zákroku, byl jsem z toho trochu nesvůj. Třetí třetina mi to vynahradila i za ty dvě předtím," řekl strážce domácí branky Branislav Konrád.

Ve třetím dějství Konrád vyrazil střelu Gerháta, z protiútoku se dostal k puku Tomeček, nahrál Škůrkovi, jenž našel Koloucha a ten se prosadil v duelu podruhé.

Litvínov si dvě minuty před koncem vzal oddechový čas a zpátky do hry šli hosté bez brankáře. V poslední minutě pak Konrád pokryl puk, vyhodil ho o mantinel na Káňu a ten se spolu s Burianem dostal před odkrytou branku. Káňa ještě nahrál Burianovi a ten uklidil kotouč do prázdné branky.

"Nejdřív mě napadlo, že bych to do té prázdné brány mohl zkusit, ale puk se mi tam zamotal a přiznám se, že to nebyla cílená nahrávka," pousmál se Konrád, jenž si tak připsal druhou asistenci.

HC Olomouc - HC Verva Litvínov 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 32. Kolouch (V. Tomeček, Skladaný), 43. Kolouch (Škůrek, V. Tomeček), 60. Burian (J. Káňa, Konrád) - 14. Válek (Gerhát, Pospíšil). Rozhodčí: Jeřábek, Veselý - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 3752.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Valenta, Hlaváč, Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík, Rutar - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, J. Káňa, Burian - Olesz, J. Knotek, Ostřížek - Skladaný, Kolouch, V. Tomeček. Trenéři: Moták a Tomajko.

Litvínov: Janus - Kudla, L. Doudera, Ščotka, Březák, Říha, Štich - Jarůšek, Mahbod, Hedberg - F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil - Jánský, Gerhát, Válek - Helt, Jurčík, Trávníček. Trenér: Kýhos.

Jan Tomajko (Olomouc): "Myslím, že jsme začali dobře, měli jsme víc ze hry, paradoxně jsme dostali gól. Ale měli jsme dvě třetiny střeleckou převahu. Ve třetí třetině jsme dali gól na 2:1 a potom Litvínov začal víc bruslit, víc napadat, s čímž jsme měli problém. Měli jsme i trochu štěstí, Braňo Konrád tam měl ale výborné zákroky. Každé mužstvo by mělo chtít každý zápas vyhrát. Já jsem rád, že jsme to dnes zvládli a mohli tak vyvrátit i některé spekulace."

Jindřich Kotrla (Litvínov): "My jsme odehráli katastrofální zápas. Soupeř byl po celou dobu jednoznačně lepší. Akorát mohu dodat, že takhle se o setrvání v extralize nebojuje. Po psychické stránce kluci byli asi dneska hodně dole, že si připouštěli situaci, ve které jsme. A podle toho to také vypadalo. Příští zápas je o bytí a nebytí a musíme k tomu tak přistoupit."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články