Počet nakažených koronavirem v Německu přesáhl 900, Rakousko má 99 případů

Počet nakažených novým koronavirem v Rakousku dosáhl 99. Vyplývá to podle agentury APA z údajů rakouského ministerstva zdravotnictví. Počet případů infekce roste také v Německu, kde podle deníku Die Welt stoupl už na více než 900.

Do dnešních 8:00 SEČ bylo v Rakousku známo 99 osob s pozitivními testy na koronavirus, informuje Kronen Zeitung. Ještě v sobotu večer rakouské úřady hlásily 81 případů. Dosud bylo testováno celkem 4509 lidí. Dva pacienti se už z nemoci COVID-19, kterou nový koronavirus způsobuje, vyléčili.

Rakousko ohlásilo své první dva případy infekce 25. února, kdy se objevily v Innsbrucku. Nyní je nejpostiženější Vídeň, která má 32 nakažených, Dolní Rakousy hlásí 31 případů. Tyrolsko a Štýrsko jich evidují po osmi, Salcbursko a Horní Rakousy po sedmi, Burgenland čtyři a Vorarlbersko a Korutany po jednom.

V Německu koronavirus Sars-CoV-2 infikoval 904 lidí. Berlínské úřady informovaly, že v metropoli koronavirus napadl už nejméně 40 lidí.

Nejvíc případů má nejlidnatější spolková země Severní Porýní-Vestfálsko se stovkami nakažených, následovaná Bádenskem-Württemberskem a Bavorskem. Vir se objevil už ve všech 16 německých spolkových zemích. Z poslední dosud nezasažené země Sasko-Anhaltsko je hlášen pozitivní test u lékaře ve městě Zerbst. Tamní nemocnice byla uzavřena.

Německý ministr zdravotnictví Jens Spahn dnes dle Die Welt vzhledem k dynamicky se vyvíjející situaci doporučil zrušit akce s více než 1000 účastníky, informovala agentura DPA.

Související

Více souvisejících

Rakousko Německo Jens Spahn (CDU) Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

včera

MS v hokeji

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu se poprvé vyjádřil k zatykači na svou osobu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.

včera

včera

včera

Izrael má v úmyslu rozšířit vojenskou operaci ve městě Rafah

Izrael má v úmyslu rozšířit svou vojenskou operaci v palestinském městě Rafah na jihu Pásma Gazy. V pondělí to řekl izraelský ministr obrany Joav Galant poradci Bílého domu pro národní bezpečnost Jakeovi Sullivanovi. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy