Neuznaný gól a vyrovnání v nastaveném čase. 295. derby pražských „S“ skončilo remízou

Derby pražských „S“ skončilo remízou. Gól vstřelil již v 58. minutě sparťan Tetteh, ale sudí Franěk po konzultaci s videorozhodčím branku odvolal kvůli faulu střelce na Takácse. Již bez nepovoleného zákroku otevřel Tetteh skóre utkání v 80. minutě. V nastaveném čase se ale hlavičkou prosadil domácí slávista Musa a upravil tak na konečných 1:1.

Sledovali jsme online Praha (Aktualizováno: 19:20 8. 3. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec Sparty Benjamin Tetteh (vlevo) se raduje s Georgesem Mandjeckem (ve výskoku) z gólu v 295. derby pražských „S“.

Střelec Sparty Benjamin Tetteh (vlevo) se raduje s Georgesem Mandjeckem (ve výskoku) z gólu v 295. derby pražských „S“. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

V první půli měla lehce více ze hry hostující Sparta. Do první šance se dostal Dávid Hancko, který vyslal tvrdou střelu z voleje na brankáře Ondřeje Koláře. Ten ale míč efektivně vyrazil. O osm minut později střílel po zemi sparťanský útočník Adam Hložek. Branku ale těsně minul. 

ONLINE: Slavia - Sparta 1:1.

Číst článek

První brankovou šanci měl ve 32. minutě domácí Nicolae Stanciu. Míč ale před dobíhajícími hráči ukryl v náruči sparťanský brankář Milan Heča. V závěru první půle opět zahrozila Sparta: Martin Frýdek uvolnil Hložka, který ale nenašel ve vápně Benjamina Tetteha.

V nastavení se přibližně tři minuty nehrálo kvůli dýmu z pyrotechniky. Následně sudí Franěk povolil pokračování zápasu. Žádná výrazná šance ale k vidění nebyla. 

Do druhé půle nastoupila jiná Slavia, byla aktivní a držela míč převážně na polovině hostí. V 50. minutě střílel po rohovém kopu z voleje Petr Ševčík, ale brankář Heča vytáhl míč nad břevno. Z následujícího rohu Slavia šanci nevytěžila. 

O dvě minuty později chyboval při rozehrávce sparťanský brankář Heča. Z dálky se tak pokusil trefit opuštěnou branku Ševčík, ale míč poslal vedle levé tyče. V 57. minutě se dostal k míči slávista Stanciu, ale branku těsně minul.

Válka v derby. Sparta i Slavia vstoupily do jarní části ligy nepovedeně, teď věří v obrat formy

Číst článek

Vzápětí se zdálo, že se potvrdilo rčení nedáš - dostaneš. Sparťan Tetteh obešel Ladislava Takácse a z úhlu poslal balon do sítě. Sudí Franěk šel ale situaci zkontrolovat na video a stačilo mu jen pár sekund a branku odvolal. Tetteh si totiž podle rozhodčího počínal nedovoleně právě v souboji s Takácsem.

V 67. minutě se Slavia dostala ke dvěma hlavičkám, ale ani jedna z nich v brance neskončila. O osm minut později si na prsou zpracoval míč obránce Slavie Jan Bořil, ovšem následující střelu na zadní tyč zakroutil mimo branku. 

Skóre utkání se změnilo deset minut před koncem. Do úniku se dostal Tetteh, který ve vápně udělal kličku opět Takácsovi a tentokrát již dle pravidel rozvlnil síť slávistické branky. V závěru utkání nejprve domácí Ševčík překombinoval šanci ve vápně a k zakončení se tak nedostal. Poté po centru Bořila hlavičkoval Petar Musa nad. Ve třetí z pěti minut nastavení dostali domácí výhodu volného přímého kopu. K hlavičce se ve vápně dostal opět Musa, který tentokrát zamířil přesně a zasloužil se tak o vyrovnání.

24. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha - Sparta Praha 1:1 (0:0)
Branky: 90.+3 Musa - 80. Tetteh. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Kříž - Pechanec (video). ŽK: Traoré, Olayinka, Musa, Bořil, Vlček (vedoucí mužstva) - Krejčí, Štetina, Dočkal. Diváci: 19.370 (vyprodáno).

and Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme