Sezonu přerušili i hokejisté v NHL. O osudu play-off se rozhodne později

Obavy hokejových fanoušků se naplnily a i nejslavnější hokejová liga světa pozastavila probíhající sezonu. Podle vyjádření komisionáře Garyho Bettmana se zápasy prozatím hrát nebudou a o osudu vyřazovací části play-off se rozhodne později. Vedení NHL o tom informovalo na oficiálním twitterovém účtu.

New York (Aktualizováno: 19:37 12. 3. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„S ohledem na pokračující vývoj a po konzultaci se zdravotnickými odborníky Rada guvernérů po konferenčním hovoru oznamuje, že počínaje dneškem je sezona 2019/20 pozastavena,“ uvedl komisionář NHL Gary Bettman v oficiálním prohlášení.

Basketbalová NBA přerušila sezonu. Hráč Utahu má koronavirus, na tiskové konferenci situaci zlehčoval

Číst článek

Vedení soutěže bude podle jeho vyjádření sledovat situaci a rozhodne se o dalším postupu. „Naším cílem je, jakmile to bude možné, pokračovat, abychom mohli sezonu dohrát a nejlepší tým získal Stanleyův pohár,“ dodal Bettman.

Spojitost s NBA

Bettman potvrdil, že krok NHL úzce souvisí s rozhodnutím NBA, která soutěž přerušila poté, co byl jeden z hráčů pozitivně testován na koronavir.

„Naše ligy sdílejí zařízení a uzamykatelné prostory, takže je nyní pravděpodobné, že někteří členové komunity NHL budou v určitém okamžiku pozitivně testováni. V tuto chvíli proto není vhodné pokračovat v zápasech,“ řekl Bettman.

Aktuálně chybí k dohrání základní části NHL 189 utkání. Web kanadské televizní stanice TSN poukázal na skutečnost, že není jisté, že bude soutěž dohrána, a připomněl, že v Evropě již byla řada soutěží včetně české extraligy zrušena.

Zámořská NHL, ve které aktuálně hrají více než tři desítky českých hokejistů, doposud od roku 1893 neměla vítěze a držitele Stanleyova poháru jen dvakrát. V roce 1919 bylo finále zrušeno po pěti zápasech kvůli vypuknutí španělské chřipky. V roce 2005 byla sezona zrušena kvůli výluce.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme