ČT3 vysiela od pondelka 23. marca, k dispozícii bude denne od 9:00 do 17:25. Televízia dočasný kanál označuje za „pokojnú alternatívu“ k ostatným staniciam ČT.

Vysielanie ČT3 sa bude opierať o tri základné piliere: praktické rady prinesú tematické magazíny, ktoré sú v programovej štruktúre o 9:00, 15:00 a 17:00.

Spravodajský blok, zdieľaný s ČT1 a ČT24, vstúpi do vysielania vždy na poludnie. Po zvyšok dňa bude pre divákov pripravený výber z archívu – seriály, zábavné programy, komédie, talkšou či záznamy koncertov nakrútených od 60. do 90. rokov.

ČT rovnako ako RTVS v prípade archívneho kanálu vrátila do vysielania hlásateľky. Úlohy sa zhostili moderátorky relácie Sama doma.

Na nový kanál zaradila napríklad seriál Jaroslava Dietla Eliška a jej rod, ako aj seriál Rozpaky kuchára Svätopluka, v ktorom diváci mohli hlasovať o ďalšom deji a konaní postáv.

Jaroslav Dietl sa podieľal aj na seriáli Byli jednou dva písaři slovenského režiséra Jána Roháča, ktorý takisto zaradila ČT3. Do vysielania sa na archívnej stanica vracia aj historická súťaž O poklad Anežky Českej.

Strihové večery či pôvodné talkšou predstavujú programy Hovory H, Divadélko pod Věží a Zajíci v pytli.

Medzi hudobnými formátmi budú uvedené koncerty aj výberové relácie ako Gramohit 68, Jubilejný koncert Karla Gotta alebo vystúpenie Evy Pilarovej s hosťami.

Magazín, ktorý vznikol pre novú stanicu, má názov Život na třetí. Vyrába sa v televíznych štúdiách v Brne a Ostrave.

Obsahom relácie bude informačný aj lifestylový servis, od návodov k domácemu cvičeniu a ďalšieho trávenie voľného času až po praktické rady.

Z Brna budú moderovať Aleš Zbořil a Petra Eliášová, z Ostravy tváre známe zo spravodajstva Petra Češková a Radek Erben.

ČT3 je dostupná aj pre slovenských divákov. V najrozšírenejšej satelitnej platforme Skylinke je k dispozícii pre zákazníkov s predplateným balíčkom Mini a vyšším.

Telekom, ktorý má u nás najviac klientov digitálnej televízie, zaradil stanicu do všetkých platforiem. V Magio TV, Magio Sat aj Digi TV je dostupná od základnej ponuky, v aplikácii Magio Go v balíku Premium.