V Česku zemřel další člověk nakažený koronavirem. Pacient z Havířova byl v nemocnici od minulé středy

Druhou obětí koronaviru je muž, kterému selhávaly orgány kvůli nádorovému onemocnění. Nákaza koronavirem jeho smrt urychlila. V tiskové zprávě to uvedla nemocnice v Havířově na Karvinsku, kde muž zemřel. Hospitalizován tam byl od minulé středy. Do zdravotnického zařízení ho převezla záchranná služba.

Ostrava (Aktualizováno: 11:35 24. 3. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdravotní záchranná služba

Pacient byl hospitalizován v nemocnici v Havířově. | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Pro jeho záchranu nemocnice udělala vše, ale pomoci mu už ani specializovaná intenzivní péče nedokázala. Pacient měl totiž rozsáhlé nádorové onemocnění s pokročilými metastázami do dalších orgánů. Nákaza koronavirem jeho smrt bohužel uspíšila,“ uvedla mluvčí nemocnice Irma Kaňová.

Muž narozený v roce 1975 byl hospitalizován na infekčním oddělení na stanici připravené pro pacienty s pozitivním výsledkem testu na koronavirus. „Jeho zdravotní stav se velmi rychle zhoršoval, proto byl přeložen na k tomu účelu vytvořenou a komplexně vybavenou jednotku intenzivní péče, kterou jsme speciálně vyčlenili právě pro pacienty nakažené koronavirem s těžkým průběhem onemocnění,“ uvedl ředitel nemocnice Norbert Schellong.

Podle něj zdravotníci stav pacienta konzultovali také s kolegy z Fakultní nemocnice Ostrava. „Přestože naši lékaři a sestry dělali maximum, byl boj s tak rozsáhlým multiorgánovým selháním kvůli pokročilému nádorovému onemocnění marný. Tento stav byl bohužel doplněn a komplikován těžkým zápalem plic, způsobeným v souvislosti s koronavirovou nákazou, který by normálně pro člověka v jeho věku nebyl tak fatální,“ doplnil Schellong. Podle něj je nemocnice připravena poskytnout rodině psychologickou podporu.

ban, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme