Koronaviru podlehl čtvrtý a pátý pacient v Česku

V Česku dnes zemřeli další dva lidé, u kterých testy prokázaly nákazu koronavirem. O úmrtí třiaosmdesátiletého pacienta na sociální síti informovala pražská Nemocnice Na Bulovce, kde byl hospitalizován. Pátý člověk, který podlehl nemoci Covid-19, pocházel ze Středočeského kraje.

"Dnes, po šesté hodině ranní, zemřel ve věku 83 let v Nemocnici Na Bulovce pacient z Prahy, u kterého byl 21. března potvrzen Covid -19. Pacient měl dlouhodobé chronické zdravotní obtíže související s vysokým věkem," uvedla na twitteru Nemocnice Na Bulovce.

Dnes, po šesté hodině ranní, zemřel ve věku 83 let v Nemocnici Na Bulovce pacient z Prahy, u kterého byl 21. března potvrzen Covid -19. Pacient měl dlouhodobé chronické zdravotní obtíže související s vysokým věkem.

— Nemocnice Na Bulovce (@NaBulovce) March 25, 2020

Po poledni oznámily úřady další úmrtí. Pátou obětí onemocnění Covid-19 je osmaosmdesátiletý muž ze Středočeského kraje. Byl v domácím léčení, novým koronavirem se nakazil v rodině a trpěl chronickým onemocněním, řekla dnes ČTK mluvčí krajských hygieniků Dana Šalamunová.

První český pacient nakažený tímto virem zemřel v neděli. Pětadevadesátiletý muž byl také hospitalizovaný na Bulovce, zřejmě se nakazil v jedné z pražských léčeben dlouhodobně nemocných.

Dvě úmrtí byla oznámena v úterý, šlo u ženu narozenou v roce 1949, která byla kvůli plicnímu onemocnění od 22. března v pražské Všeobecné fakultní nemocnici v Praze a zhruba 45letý muž, který zemřel v nemocnici v Havířově na Karvinsku.

Související

Nemocnice Na Bulovce

Na Bulovce při tragické záměně pochybili dva pracovníci. Jednomu hrozí výpověď

Analýza pražské Fakultní nemocnice Bulovka odhalila pochybení dvou zaměstnanců v případu tragické záměny pacientek, kdy jedna z žen chybně absolvovala zákrok, při němž potratila. Nemocnice s ní jedná o odškodnění, potvrdil ředitel zařízení Jan Kvaček. Zatímco jeden ze zdravotníků zůstává mimo službu a jeho budoucnost je nejistá, druhý bude v nemocnici nadále pracovat pod odborným dohledem. 

Více souvisejících

nemocnice na bulovce Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Volodymyr Zelenskyj

Nuda. Nezajímavé. Zelenskyj zesměšnil ruského prezidenta Putina

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil komentáře ruského prezidenta Vladimira Putina, které zpochybňují jeho legitimitu, za nudné a nezajímavé. Naopak za nelegitimního označil ruského prezidenta. Uvedl to v rozhovoru, který dnes publikoval kazachstánský server Vlasť.

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Češi se probojovali do finále MS v hokeji

Mimořádná zpráva Česká euforie. Národní tým je na MS v hokeji ve finále, zahraje si v Praze

Pokud byl plán svěřenců kouče Radima Rulíka pro semifinále se Švédy nenechat nic náhodě, tak to splnili měrou vrchovatou. Od začátku do konce totiž si šli za jasným cílem, nedat soupeři ani čichnout a dojít tak do vytouženého finále. Svými dvěma brankami režírovali toto neuvěřitelné tažení za vítězstvím jak David Kubalík, tak Lukáš Sedlák, přičemž nejvíc kanadských bodů zaznamenala Nečasova formace, přičemž sám Nečas zaznamenal hned čtyři z nich. A samozřejmě přispěl stále klidně chytající Lukáš Dostál. 

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Nemocnice sdělila nové informace o stavu postřeleného Fica

Slovenský premiér Robert Fico se cítí lépe, uvedla dnes odpoledne nemocnice v Banské Bystrici, kde se léčí ze střelných zranění po atentátu z minulého týdne. Ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok v rozhovoru pro RTVS řekl, že premiérův stav je stále vážný, ale stabilizovaný.

včera

včera

včera

včera

včera

Nepravdivé a neslýchané. Izrael se brání obvinění z genocidy v Pásmu Gazy

Úřad izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v pátek označil obvinění z genocidy, které vůči Izraeli vznesla Jihoafrická republika (JAR), za nepravdivé a neslýchané. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy