Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Sadílek ve stopách Messiho či Ronalda. Na boj s koronavirem daroval půl milionu

Nejen Lionel Messi či Cristiano Ronaldo pomáhají v těžké době pandemie. Český reprezentant do 21 let Michal Sadílek, který hraje v Nizozemsku za PSV Eindhoven, věnoval částku 500 tisíc korun nemocnici v Uherském Hradišti a městu Uničov, jež patří do uzavřené oblasti v Olomouckém kraji.

Michal Sadílek z PSV Eindhoven (vlevo) v utkání Eredivisie
zdroj: REUTERS autor: Eva Plevier

Sadílek už minulý týden na Twitteru napsal, že by rád přispěl v boji s nemocí COVID-19 a vyzval veřejnost, aby mu pomohla s výběrem, kam finance zaslat.

Nakonec vybral uzavřené město Uničov a nemocnici z Uherského Hradiště, kde se narodil. "Rozhodl jsem se podle svého srdce a podpořím celkovou částkou 500 tisíc korun nemocnici v Uherském Hradišti a město Uničov. Věřím, že tyto prostředky pomůžou k tomu, aby se sehnalo potřebné vybavení pro lidi v první linii a celkovému uzdravení nás všech. Spolu to zvládneme!" řekl dvacetiletý záložník na zmíněné sociální síti.

Je nám líto, video expirovalo.
Sadílek pomohl půl milionem korun

Messi a Guardiola věnovali milion eur, Ronaldo zajistí vybavení pro nemocnice

Mezi řadou sportovních osobností, které se rozhodly pomoci v boji s koronavirem, jsou mimo jiné Pep Guardiola a Lionel Messi. Oba darovali milion eur (asi 28 milionů korun) na nákup ochranných pomůcek pro nemocnice v Katalánsku.

Cristiano Ronaldo společně s agentem Jorgem Mendesem kompletně vybaví oddělení nemocnic Santa Maria v Lisabonu a Santo Antonio v Portu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články