Počet nakažených v Itálii překročil 80 000, mrtvých je více než 8000

Koronavirem se už v Itálii nakazilo přes 80.000 lidí, 8165 z nich zemřelo. Za poslední den se tak bilance obětí nemoci COVID-19 zvýšila o 662, infikovaných přibylo od středy více než 6000. Informovala o tom dnes italská civilní ochrana. Globálně již podle propočtů agentury AP počet registrovaných infekcí přesáhl 500.000.

Ačkoli v posledních dnech italští experti vyjadřovali opatrnou naději, že epidemie poněkud ztrácí na síle, nová statistika tomu příliš neodpovídá. Nově infikovaných je 6153, což je v absolutních číslech více, než v posledních čtyřech dnech. Nelepší se ani situace v nejhůře postiženém regionu Lombardie, kde dnes přibylo 2500 nakažených a 385 mrtvých.

Agentura Reuters upozornila, že celostátní úřady nejspíš dnes v údaji o počtu nových obětí koronaviru udělaly chybu, protože civilní ochrana neuvedla žádné oběti v regionu Piemont, který je co do počtu nakažených třetí nejhůře zasažený v Itálii. Tamní úřady dnes informovaly o nejméně 50 dalších mrtvých pacientech s koronavirem.

Podle civilní ochrany se z nemoci COVID-19 zotavilo více než 10.000 lidí, 3612 pacientů je nyní v kritickém stavu na jednotkách intenzivní péče.

Související

Více souvisejících

Itálie Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 46 minutami

Mette Frederiksenová je dánská politička a od června 2019 předsedkyně vlády Dánska. Od roku 2015 je vůdkyní sociálních demokratů a od parlamentních voleb v roce 2001 zasedá v parlamentu.

Dánská premiérka Frederiksenová ruší po útoku svůj sobotní program

Dánská premiérka Mette Frederiksenová ruší pro menší poranění v oblasti šíje svůj sobotní program, informoval její úřad. Muž, který na ni v pátek zaútočil, se v sobotu postaví před soud. Ten rozhodne, zda devětatřicetiletý podezřelý zůstane ve vazbě, informovala policie. Uvedla to agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Americký prezident Joe Biden.

Joe Biden by svému synovi Hunterovi milost neudělil

Americký prezident Joe Biden v rozhovoru pro stanici ABC uvedl, že by svému synovi Hunteru Bidenovi neudělil milost, pokud by byl usvědčen. Hunter Biden je na federální úrovni obžalován z nelegálního držení střelné zbraně, jak informovala stanice CNN.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Mette Frederiksenová je dánská politička a od června 2019 předsedkyně vlády Dánska. Od roku 2015 je vůdkyní sociálních demokratů a od parlamentních voleb v roce 2001 zasedá v parlamentu.

Dánskou premiérku na ulici napadl útočník

V pátek v centru Kodaně zaútočil muž na dánskou premiérku Mette Frederiksenovou a udeřil ji, uvedla dánská tisková agentura Ritzau s odkazem na policejní zdroje a premiérčin úřad. Informaci přinesla agentura Reuters.

před 4 hodinami

Volby, ilustrační fotografie.

Začal druhý den voleb. Češi si dnes naposledy vybírají europoslance

Dnes v 8 hodin ráno se podruhé otevřely volební místnosti, v nichž Češi rozhodují o svých zástupcích v Evropském parlamentu na příštích pět let. Na výběr mají ze 30 stran, hnutí a jejich koalic. Podle průzkumů mají největší šanci na úspěch strany zastoupené ve Sněmovně. Volební místnosti se uzavřou ve 14:00, výsledky se ale lidé dnes ještě nedozví.

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Volby, ilustrační fotografie. Prohlédněte si galerii

Volby do Evropského parlamentu startují. Vše, co potřebujete vědět

Úderem druhé hodiny odpolední se otevřely volební místnosti, v nichž Češi rozhodují o svých zástupcích v Evropském parlamentu na příštích pět let. Na výběr mají ze 30 stran, hnutí a jejich koalic. Podle průzkumů mají největší šanci na úspěch strany zastoupené ve Sněmovně. Volební místnosti se uzavřou dnes ve 22:00 a otevřou se opět zítra ráno, výsledky se ale lidé zítra nedozví.

včera

Glen Powell ve filmu Vrah naoko.

RECENZE: Inteligentní romantická komedie staré školy. Vrah naoko hledá lásku v kruhu zločinu

Na loňském festivalu v Benátkách v nesoutěžní sekci odpremiérovala černohumorná romance Vrah naoko. Posléze obrazila několik dalších festivalů, do široké distribuce se však dostává ve streamingové podobě až teď. Práva totiž zakoupil Netflix a rozšířil tak svůj katalog o jedno z nejpovedenějších soudobých děl svého žánru, ačkoli se film mnoha motivy obrací do minulosti.

včera

včera

včera

včera

včera

Výsledek voleb do EP pomůže zvrátit rovnováhu v boji mezi jednotou a nacionalismem v Evropě

Prestižní americký list New York Times nešetří volby do Evropského parlamentu kritikou. Tuto evropskou instituci líčí jako slabou. Ocenil ale například poslední volební období 2019-2024, které pro Evropany znamenalo přežít pandemii onemocnění Covid-19 a ruskou invazi proti Ukrajině. V těchto oblastech si Evropský parlament zachoval tvář. 

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy