Spojené státy se potýkají s nedostatkem ochranných pomůcek. V New Yorku dojdou do týdne, říká starosta

Zásoby těch nejkritičtějších zdravotnických pomůcek, včetně ventilátorů dojdou v New Yorku do týdne. Upozornil na to v neděli starosta velkoměsta Bill de Blasio. „Tady v New Yorku si připadáte jak za války,“ řekl starosta americké televizi CNN. Stát New York je nyní nejvíce postiženým regionem v USA, podle sobotní bilance tam úřady evidovaly přes 52 000 nakažených koronavirem. Nejméně 728 lidí zemřelo, z toho 672 přímo ve městě New York.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záchranná služba ve městě New York

Záchranáři ve městě New York, které je nejpostiženějším regionem v USA | Zdroj: Reuters

Problémy se zásobami hlásí i další velké americké městské aglomerace. Zatímco v New Yorku mají podle starosty zásoby do 5. dubna, v New Orleans zřejmě dojdou ventilátory už 4. dubna. Guvernér Louisiany pak uvedl, že zatím neví, kdy získají z federálních zásob vůbec nějaké zásoby. Louisiana se pokusila objednat si asi 12 000 ventilátorů od nejrůznějších firem, zatím jich ale obdržela jen 192, uvedl guvernér John Bel Edwards v televizi CBS.

Agentura Reuters mezitím informovala, že do New Yorku v neděli dorazilo z Číny letadlo plné zdravotnického materiálu. Mělo by jít o první z několika zásilek, jejichž doručení v příštích 30 dnech zorganizoval Bílý dům. V letadle jsou rukavice, ochranné obleky a masky pro nákazou těžce postižené státy New York, New Jersey a Connecticut.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme