Herní průmysl se spojuje a bude pomáhat při šíření zpráv Světové zdravotnické organizace o COVID-19; spuštění kampaně #PlayApartTogether

Globální herní průmysl nabádá hráče, aby dodržovali zdravotní a bezpečnostní opatření týkající se COVID-19 a pomáhá zprostředkovat informace a sociální kontakty

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Celou tiskovou zprávu si můžete prohlédnout zde: https://www.businesswire.com/news/home/20200328005018/en/

CO

Dnes (28. března 2020) se zástupci globálního herního průmyslu dohodli, že pomohou se šířením nejdůležitějších zpráv Světové zdravotnické organizace o COVID-19 s cílem pomoci zpomalit pandemii tohoto onemocnění. Za účelem šíření těchto zpráv 18 předních firem v oblasti interaktivní zábavy spustilo iniciativu #PlayApartTogether s cílem doporučit širokému spektru zákazníků dodržovat zdravotní doporučení Světové zdravotnické organizace, jako jsou dodržování bezpečné vzdálenosti, hygiena rukou, nošení roušek a dalších preventivních opatření v boji proti COVID-19.

Kampaň #PlayApartTogether prostřednictvím různých akcí, exkluzivních nabídek a odměn v nejoblíbenějších hrách učí hráče dodržovat hygienické a zdravotní návyky, které jim pomohou ochránit své vlastní zdraví, zdraví svých rodin a potažmo celé společnosti. Informováním o bezpečnostních opatřeních proti nákaze COVID-19 přímo ve hrách tak herní průmysl říká celému světu: „Ať jste kdekoli a hrajete jakoukoli hru, vždy můžete pomoci.”

Do programu se zapojily následující firmy a vydavatelé her:

Activision Blizzard

Kabam

Snap Games

Amazon Appstore

Maysalward

Twitch

Big Fish Games

Playtika

Unity

Dirtybit

Pocket Gems

Wooga

Glu Mobile

Riot Games

YouTube Gaming

Jam City

SciPlay

Zynga

Sledujte hashtag #PlayApartTogether na sociálních sítích, pod kterým najdete nejnovější informace a aktuality.

#PlayApartTogether - hlášky partnerů z herního průmyslu:

Activision Blizzard - Bobby Kotick, generální ředitel

“Zajistit bezpečnost vzájemných kontaktů mezi lidmi nikdy nebylo důležitější. Hry jsou skvělou platformou, protože lidi spojují prostřednictvím zábavy, smyslu a účelu. Jsme hrdí na to, že se můžeme zapojit do této přínosné a nezbytné iniciativy.”

Big Fish Games - Jeff Karp, generální ředitel a prezident

“Dosud nikdy slovo solidarita neměla takový význam jako v boji proti epidemii COVID-19. Naše globální komunita vydavatelů her pod technickým vedením Světové zdravotnické organizace doufá, že se nám v rámci kampaně #PlayApartTogether a prostřednictvím našich her podaří oslovit milióny hráčů. Prostřednictvím her, jako jsou například Cooking Craze, Gummy Drop, Decurse nebo Fairway Solitaire, tak můžeme sdílet důležitá bezpečnostní upozornění a zásady Světové zdravotnické organizace a současně dát hráčské komunitě vědět, že v tom nejsou sami. Jsme v tom společně, i když jsme od sebe vzdáleni.”

Dirtybit - Anette Staloy, viceprezidentka pro obchod a marketing

“Naším posláním je umožnit lidem zažívat společně skvělé okamžiky, o což se snažíme s našimi hrami pro sociální sítě. Hráči našich her z celého světa se dělí o srdceryvné příběhy, jak moc pro ně naše hry Fun Run znamenají a jak jim umožňují zůstat v kontaktu s přáteli. Vážíme si příležitosti zapojit se do iniciativy #PlayApartTogether a chceme pomoci lidem dodržovat zásady Světové zdravotnické organizace a místních zdravotních úřadů.”

Glu Mobile - Nick Earl, prezident a generální ředitel

“Hry umí nejen lidi zabavit, ale současně je dokážou v těžkých časech i spojit. Jsme hrdí na to, že můžeme s celým herním průmyslem spojit síly a podpořit Světovou zdravotnickou organizaci v rámci iniciativy #PlayApartTogether. Prostřednictvím řady her našeho studia Glu tak učíme hráče dodržovat pokyny Světové zdravotnické organizace a místních zdravotnických úřadů s cílem ochránit zdraví našich rodin a společnosti.”

Jam City - Chris DeWolfe, spoluzakladatel a generální ředitel

“Jam City si uvědomuje, že hry mnoha lidem v této těžké době přináší úlevu od stresu a napětí. Jako herní společnost s desítkami miliónů hráčů vyzýváme všechny, aby se zapojili do naší iniciativy #PlayApartTogether a pomohli nám zploštit křivku epidemie a skoncovat s COVID-19.”

Kabam - Tim Fields, generální ředitel

“Cílem společnosti Kabam je bavit svět. A role bavičů je ještě mnohem důležitější v těžkých časech. Firma Kabam podporuje iniciativu #PlayTogetherApart; dodržováním moudrých doporučení Světové zdravotnické organizace můžeme zmírnit tlak na zdravotníky a zachraňovat životy. Nyní je ten nejlepší čas zahrát si vaše oblíbené hry nebo vyzkoušet nové. Můžete se stát hrdiny, ať již budete hrát se svými přáteli nebo sami.”

Maysalward - Nour Khrais, zakladatel a generální ředitel

“Každý musí přijmout svůj díl odpovědnosti v boji s touto pandemií a ve snaze o zpomalení jejího šíření. Tím, že zůstaneme doma, chráníme nejen sebe, ale také společnost před nebezpečím nákazy. Ve společnosti Maysalward se snažíme bojovat s šířením této nemoci, a tak se přidáváme k iniciativě #PlayApartTogether a spouštíme nové online hry s novými možnostmi. Zůstaňte doma v bezpečí.”

Playtika - Robert Antokol, generální ředitel

“Ve společnosti Playtika si myslíme, že hra je nedílnou součástí našich životů, a to i v těžkých dobách. Je nám ctí pomáhat šířit zprávy a hlášení Světové zdravotnické organizace a připojit se ke koalici předních firem z herního průmyslu v rámci podpory kampaně #PlayApartTogether. Firma Playtika, jako součást této důležité reakce na pandemii COVID-19, věnuje maximální úsilí pomoci lidem z celého světa, aby zůstali ve spojení a v bezpečí.”

Pocket Gems - Ben Liu, generální ředitel

“Hry mohou poskytnout potřebnou zábavu, ale posilují také propojení. V těchto těžkých dobách firma Pocket Gems podporuje kampaň #PlayApartTogether, spolu s ostatními herními vývojáři, s cílem pomoci rozšířit důležitá oznámení a zprávy Světové zdravotnické organizace. Doufáme, že si zákazníci užijí nový obsah a bonusy v našich mobilních hrách, jako jsou například Episode nebo War Dragons, a současně se dozví o důležitým upozorněních a oznámeních Světové zdravotnické organizace.”

Riot Games - Nicolo Laurent, generální ředitel

“Udržování fyzického odstupu neznamená sociální izolaci! Udržujme si fyzický odstup a dodržujme pokyny zdravotnických organizací, jako je například hygiena rukou. To vše nám pomůže zploštit křivku pandemie a kampaň #PlayApartTogether nám tuto krizi pomůže překonat. Pro příznivce her společnosti Riot Games je hraní her smysluplným životním koníčkem. A nyní se z tohoto koníčku, kterému se věnují miliardy hráčů z celého světa stává také nástroj, který může pomoci zachraňovat životy. Pojďme společně tohoto nepřítele COVID-19 porazit.”

SciPlay - Josh Wilson, generální ředitel

“Ve společnosti SciPlay nás posiluje radost, kterou naše hry přinášejí hráčům z celého světa. V těchto těžkých časech se musíme všichni v boji proti viru spojit a musíme se snažit zploštit křivku nákazy. Jednou z našich klíčových hodnot je projekt #playTOGETHER (hrajeme si společně) a tato hodnota stojí za všemi věcmi, které děláme pro naše hráče. Jsme poctěni, že můžeme tuto klíčovou hodnotu uplatnit i v rámci iniciativy #PlayApartTogether, ve kterou věříme a která zcela jistě pomůže rozšířit život zachraňující doporučení Světové zdravotnické organizace. Takže pojďme hrát sami, a přesto společně (#PlayApartTogether), a zachovat si jak duševní, tak tělesné zdraví!”

Snap - Will Wu, ředitel Snap Games

“Je velice důležité, aby mladí lidé zůstali doma, to oni hrají zásadní roli a mohou pomoci zastavit další šíření onemocnění. Firma Snap Games vždy nabízela přátelům ze všech koutů světa možnost spojit se při hraní her, a proto jsme se rozhodli podpořit iniciativu #PlayApartTogether. Chceme pomoci udržet fanoušky her Snap doma tím, že jim nabídneme nové hry a kreativní nástroje, které zvýší povědomí společnosti o své vlastní ochraně, ochraně svých blízkých a také široké veřejnosti.”

Twitch - Michael Aragon, viceprezident pro tvorbu obsahu

“Hry jsou důležitou součástí Twitch komunity, které každý den spojují hráče z celého světa. Iniciativa #PlayApartTogether připomíná, že i když nyní musíme zachovávat fyzický odstup, stále můžeme společně hrát hry, které máme rádi, a zůstat s lidmi ve spojení online. Jsme rádi, že můžeme pomoci sdílet nejdůležitější informace od Světové zdravotnické organizace a současně lidem stále nabízet možnost setkávat se při hraní her.”

Unity Technologies - John Riccitiello, CEO

“Ve společnosti Unity se domníváme, že čím více tvůrců a hráčů her na světě bude, tím bude náš svět lepší. Bez ohledu na to, zda hrajete svou oblíbenou hru s přáteli na internetu nebo se učíte programovat svou první hru s pomocí našich programátorských iniciativ, které nyní nabízíme zdarma, kampaň #PlayApartTogether pomáhá hráčům chránit sebe i své rodiny. Těšíme se na spolupráci s globálními herními společnostmi, abychom společně pomohli zploštit křivku nárůstu nakažených.”

YouTube - Ryan Wyatt, ředitel divize her

“Již 15 let je YouTube místem, kde se lidé mohou setkávat a dělat věci spolu prostřednictvím videí #withme, ale nyní je důležitější než kdy jindy zůstat doma (#StayHome) a hrát sami a přitom společně (#PlayApartTogether). Prostřednictvím Youtube se vývojáři her dnes spojují s fanoušky a ostatními vývojáři z celého světa a pořádají živé přenosy. Hráči prostě ví, jak se spojit, i když se k sobě nesmí přibližovat, takže dodržujme předepsanou vzdálenost, zůstaňme v bezpečí a společně, jako průmyslový obor, pojďme pomoci zploštit křivku nárůstu epidemie.”

Zynga - Bernard Kim, prezident vydavatelství

“Ve společnosti Zynga je naším posláním spojovat svět prostřednictvím her a toto poslání dnes tváří v tvář této globální krizi dostává zcela nový rozměr. Je nám ctí, že můžeme podpořit důležitou práci Světové zdravotnické organizace a poskytnout hráčům podporu během tohoto období, kdy se musíme vyhýbat fyzickému kontaktu. Iniciativa #PlayApartTogether tak aktivuje pozitivní přístup a společenského ducha, což nám může pomoci vypořádat se s aktuálními problémy dnešní doby.”

Upozornění vydavatele: Grafické materiály ke kampani, kontaktní informace a seznam hesel a hlášek si můžete stáhnout na následující webové stránce: https://www.dropbox.com/sh/kkvsatzbfkwafft/AAA4NFbVNMfzX-iULm68kyEra?dl=0

Prohlédněte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webových stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200328005018/en/

Kontaktní informace

Kenny Johnston (kjohnston@zynga.com)

Sarah Ross (sarah@zynga.com)

Dana Whitney (dwhitney@zynga.com)

Zdroj: Zynga

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova USA-počítače-hry-zábava-Zynga

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Služby, cestovní ruch
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.