Amazon daruje 500 tisíc eur na boj s koronavirem

Amazon daruje 500 tisíc eur humanitárním organizacím v České republice, aby podpořil ty, kteří jsou zasažení současnou situací spojenou s pandemií COVID-19


Amazon dnes přislíbil 500 tisíc eur, které poputují k lidem zasaženým současnou situací spojenou s pandemií COVID-19 v České republice. 350 tisíc eur z této částky je určeno pro Český červený kříž a 150 tisíc eur pro podporu místních organizací a komunit, ve kterých žijí a pracují zaměstnanci Amazonu. Dar je součástí širšího úsilí Amazonu pomoci zákazníkům, zaměstnancům a komunitám.


"Jsme si plně vědomi negativního dopadu, který pandemie na společnost má. Jako zaměstnavatel a investor chceme v těchto složitých časech podpořit místní komunity z okolí našich logistických center," říká Blanka Fijołek, CEE PR & Community manažerka Amazonu.

"V současné situaci je ještě více než kdy jindy důležité, abychom dovedli projevit solidaritu a abychom se jako celá společnost spojili a pomohli těm, kteří to nejvíce potřebují," říká prezident Českého červeného kříže docent Marek Jukl. "Spolupracujeme s orgány veřejné správy i dalšími subjekty v boji proti šíření koronaviru a podpora firem jako Amazon je pro nás přitom velmi důležitá. Děkujeme velice Amazonu za tuto podporu, která nám umožní dále pomáhat."


Amazon také před nedávnem spustil iniciativu AWS - Amazon Web Services - Diagnostic Development Initiative, aby podpořil výzkum a vývoj diagnostických metod, které cílí na rychlou a přesnou detekci a testování na COVID-19. Lepší diagnostika pomůže zrychlit léčbu a zamezit šíření, a časem také zkrátit průběh epidemie. Program vznikl, aby podpořil pracovníky, kteří se snaží přinést na trh lepší a přesnější diagnostická řešení a prosadit lepší spolupráci napříč organizacemi pracujícími na podobných problémech. Amazon se ve spojitosti s tímto projektem zavázal k prvotní investici 20 milionu dolarů ke zrychlení diagnostického výzkumu s cílem urychlit naše kolektivní pochopení a detekci COVID-19 a k vývoji dalších inovativních diagnostických řešení ke zmírnění případů šíření budoucích infekčních nemocí.


Pro další informace o činnosti Amazonu ve spojitosti s podporou postiženým současnou situací navštivte webový portál https://amazon-news.cz/.

O společnosti:

• Amazon je leaderem v oblasti technologií a inovací. Provozuje největší e-commerce platformu, která umožňuje podnikatelům prodávat své zboží do celého světa.

• Činnost Amazonu stojí na čtyřech základních pilířích: orientuje se na zákazníky místo konkurence, investuje do rozvoje technologických inovací, plánuje v dlouhodobém horizontu a zaměřuje se na funkční a provozní dokonalost.

• Mezi globálně využívané produkty a služby se řadí Amazon Prime, Amazon Music, Fulfillment by Amazon, AWS, čtečky Kindle, telefon a tablety Fire, Fire TV nebo Amazon Echo. Amazon je také průkopníkem recenzí od zákazníků, personalizovaných doporučení a funkce 1-Click shopping.

• Projektem Kindlotéka podporuje Amazon zájem o čtení knih napříč generacemi. Tištěné knihy i elektronické čtečky Kindle umisťuje do škol, dětských domovů i veřejných knihoven.

• Společnost Amazon zaměstnává v České republice okolo 3000 zaměstnanců na plný úvazek. Celkové investice na území Česka již překročily jednu miliardu Eur.


Novinky ze světa Amazonu najdete na sociálních sítích Twitter a Instagram.


Více informací poskytne:

Miroslava Jozová

CEE PR manager

Amazon

Noah Zyla

Senior PR manager

Grayling Czech Republic

Klíčová slova ČR-trh-internet-sociální-koronavirus-firmy-Grayling Czech Republic-Amazon

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Obchod, marketing
IT, telekomunikace
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.