Pátrání po vnučce R. Kennedyho a jejím synovi přerušeno. Zmizeli při nehodě v kánoi

Úřady amerického státu Maryland dnes po 26 hodinách přerušily pátrání po dvou členech rodinného klanu Kennedyových. Informoval o tom server televize CNN. Vnučka Roberta F. Kennedyho Maeve Kennedyová Townsendová McKeanová a její osmiletý syn Gideon se pohřešovali po nehodě na kánoi.

Neštěstí se stalo v zálivu Chesapeake na východním pobřeží USA. Záchranáři nalezli loďku a pádlo, ale žádná těla, napsala agentura Reuters.

"Tohle byl těžký případ a ještě těžší bylo učinit rozhodnutí o přerušení pátrání," prohlásil podle CNN zástupce velitele místních záchranářů. Matka pohřešované ženy přitom už dříve uvedla, že se záchranná mise již proměnila ve snahu vypátrat těla dvojice, která zřejmě zahynula.

Podle manžela McKeanové byla jejich rodina na návštěvě v domě u jeho tchyně ve městě Shady Side v Marylandu. Jedno z dětí v jednu chvíli koplo míč do zálivu a McKeanová se synem nasedli do kánoe, aby jej vylovili. Vzdalovali se však stále více od břehu. Ve čtvrtek odpoledne místního času policie dostala oznámení o dvou lidech, kteří kvůli silnému větru zřejmě ztratili kontrolu nad svou lodí a nemohou se dostat na břeh. Později záchranáři našli převrženou loď.

Maeve McKenaová byla právnička, zaměřovala se na veřejné zdraví a lidská práva. Byla také výkonnou ředitelkou Globální iniciativy pro zdraví na Georgetownské univerzitě.

Rodinu Kennedyových zasáhlo několik tragédií. Po atentátu na prezidenta Johna F. Kennedyho byl o pět let později zavražděn jeho bratr Robert. V srpnu byla nalezena mrtvá další Robertova vnučka, 22letá Saoirse Kennedyová Hillová, uvedla BBC.

Související

Ilustrační foto

Záchranáři našli tělo pravnuka Roberta Kennedyho

Záchranáři z amerického státu Maryland našli ve středu místního času tělo pravnuka někdejšího ministra spravedlnosti a senátora Roberta Kennedyho. Osmiletý Gideon McKean se pohřešoval několik dní společně se svojí matkou Meave Kennedyovou Townsendovou McKeanovou poté, co ztratili kontrolu nad kánoí v zálivu Chesapeake.
Policie USA, ilustrační foto

Tělo vnučky Roberta Kennedyho nalezeno, pátrání po jejím synovi pokračuje

Záchranáři z amerického státu Maryland nalezli v pondělí večer místního času (v noci na dnešek SELČ) tělo Maeve Kennedyové Townsendové McKeanové, vnučky někdejšího ministra spravedlnosti a senátora Roberta Kennedyho. McKeanová se pohřešovala od pátku společně s osmiletým synem Gideonem poté, co ztratili kontrolu nad kánoí v zálivu Chesapeake.

Více souvisejících

Maeve Kennedyová Townsendová McKeanová USA (Spojené státy americké) Robert F. Kennedy pohřešované osoby Policie USA

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy