Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Peklo kvůli koronaviru: Nakaženou rodinu z Česka sousedé viní ze smrti lidí

Autor: VaB - 
4. dubna 2020
12:44

Pomluvy, drby a nepříjemné obviňování. Tím si musí procházet jedna rodina, kterou lidé z okolních obcí obviňují z toho, že kvůli nim umírají lidé na koronavirus. Ministr vnitra Hamáček to okomentoval jako odporné!

Situace okolo koronaviru je nepříjemná sama o sobě. Nepomáhají tomu ani lidé, kteří nakažené slovně napadají a osočují. Často pod anonymitou internetu. 

S tím se setkala i divačka TV Nova. „Začínají se šířit pomluvy a neskutečně krutá obviňování členů mě rodiny. Dostává se k nám ze všech stran jen kritika, odsuzování a drby,“ popsala žena. Už tak složitou situaci jim lidé daleko ztěžují.

Pomluvy se nešíří jen mezi sousedy. „Dokonce už nám volali ze vzdálenějšího města, že obviňují mou rodinu z toho, že naší vinou umírají lidé,“ uvedla žena. Ministerstvo zdravotnictví zakázalo hygienikům zveřejňovat počty nakažených v jednotlivých obcích. Jedním z mnoha důvodů je i to, aby byla zachována ochrana nakažených. 

„Každý den nám píšou. Graduje to každým dnem,“ popsala smutně pro TV Nova divačka. „Tihle lidé se nebojí být krutí a lynčovat druhé, i když mají jen vymyšlené argumenty,“ dodala. Od nikoho z nich se nedočkala pomocné ruky. „Pevně doufám, že brzy se tím někdo začne zabývat,“ zakončila.

„Pokud chce někdo vyhrožovat nebo nějakým způsobem útočit na lidi, kteří jsou nemocní, tak to pokládám za naprosto odporné a nedokážu si představit, že se sestřička nakazí v práci, když pečuje o nemocné, a někdo jí půjde vytlouct okna,“ uvedl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Dodal, že pokud se to bude stávat častým jevem, bude to policie řešit. 

hedvika111 ( 6. dubna 2020 08:34 )

pochopte už prosím, že "lyžaři" za nic nemohou .... proč myslíte, že je nechali vyjet?? Zkuste přemýšlet!

hedvika111 ( 6. dubna 2020 08:32 )

postavit ke zdi??? jsi nácek nebo co?? za co?? co to je???

hedvika111 ( 6. dubna 2020 08:31 )

Je zapotřebí si uvědomit, že je úplně jedno jak se nákaza do ČR dostala a jestli ji zavlekl lyžař nebo pendler nebo kdokoli jiný .....
Virus hranice nezná a stejně by se sem dostal, dle mého nechali zcela záměrně vyjet turisty na lyžovačky, protože čím dříve se sem virus dostal - tím lépe.... promořit se tak jako tak musíme, důležité je, aby to probíhalo pod kontrolou a nedošlo k zahlcení nemocnic.

BoziMilda ( 4. dubna 2020 21:41 )

Ha, ha. Tak si dej do vyhledávače "Přibyslavská chřipka" když si mysliš, že za komárů se tu nic dít nemohlo.

sakajeva ( 4. dubna 2020 19:44 )

No jo, v takovéto situaci se ukáže každého charakter. Hyeny vyplavou na povrch. Také je to k něčemu dobré.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa