Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Zeman dá Prymulovi Řád Bílého lva. A pustil se do Kalouska: „Šašek počmáranej“

Autor: sab, vr, vei - 
5. dubna 2020
11:30

Náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula dostane nejvyšší státní vyznamenání, tedy Řád Bílého lva. V pořadu Blesku S prezidentem v Lánech to řekl prezident Miloš Zeman. V úvodu pochválil vládu Andreje Babiše (ANO) za opatření v boji proti koronaviru a poděkoval těm, kteří dodržují vládní nařízení. Symbolicky se prezident i oblékl. Na sobě měl bílou košili, červený svetr a modré sako.

Trikolórou oděný prezident Miloš Zeman nejprve ocenil ty, kteří dodržují vládní nařízení. „Děkovat ostatním budu, až epidemie skončí,“ rovnou ale prozradil, že epidemiolog Roman Prymula od něj dostane nejvyšší možné vyznamenání. Tím je Řád Bílého lva. Informaci o prezidentových plánech zatím epidemiolog Prymula neobdržel. „Já jsem laický epidemiolog, ale zato se trvale radím s odborníky. Když je válka, tak někdo musí velet. Když je to boj proti epidemii, tak je logické, že ten boj vede erudovaný epidemiolog,“ uvedl Zeman.

Naposledy k národu promluvil 19. března. „Nemá cenu pronášet projevy každý den,“ řekl Zeman s tím, že chce reagovat na aktuální dění. 

Prezident také z Masarykovy pracovny poděkoval i vládě. „Ministryně (financí Alena) Schillerová je skvělá ministryně financí a není žádný důvod k jejímu odvolávání,“ řekl rázně Zeman. K rezignaci ji dříve vyzval první místopředseda opoziční ODS Zbyněk Stanjura.

Počmáraný šašek Kalousek

Prezidentovi se podle jeho slov nelíbila slova senátora Pavla Fischera o tom, že naši vedoucí představitelé jsou vlastizrádci v souvislosti s čínskými dodávkami zdravotnických prostředků. A ještě ostřeji se pustil do někdejšího ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09).

„Poslanec Kalousek dokonce vyzval k ozbrojenému odporu proti vládě, prohlásil, že má tři revolvery a že mu bude ctí jít s občany bojovat proti vládě,“ nastínil prezident. „Toho počmáraného šaška s třemi revolvery si vůbec nevšímejte,“ dodal na závěr svého poselství.

Šéf poslanců TOP 09 hlavu státu „na oplátku“ označil za karikaturu. „Je mi M. Zemana líto. Pamatuji si ho ještě jako muže s brilantním intelektem, se kterým jsem sice nesouhlasil, ale který měl můj respekt. Ta karikatura bývalého Zemana, která mluví z cesty na @Blesk24 si zaslouží už jen soucit. Přežijeme virus, přežijeme i Zemana,“ uvedl Kalousek na twitter.

Prezident si neodpustil ani rýpnutí do řad novinářských. Kritizoval novináře Palatu, který podle Zemanových slov napsal, že žijeme v koronafašismu a koronadiktatuře. Taková slova prezident odmítl. „Tak tedy, aby bylo jasno - jsme svobodná demokratická společnost vzniklá z voleb a nevedou nás žádní vlastizrádci,“ řekl prezident.

Video  Zeman v Lánech blok 1  - Redakce Blesk
Video se připravuje ...

Video  Celý záznam pořadu S prezidentem v Lánech: O koronaviru, zdraví a vládních opatření  - Redakce Blesk
Video se připravuje ...

 

lapak ( 6. dubna 2020 17:31 )

kalousek vytek po dvaceti letech dosáhl orgazmus díky pane Zeman že jste toho trotla udělal!!

lynx ( 5. dubna 2020 22:48 )

Toto už je konečná agonie. Žádné politování si, Mirku, nezaslouží. Za ty pr.asečiny, co napáchal v politice? Bílého lva Prymulovi? Je to určitě dobrý zaměstnanec MZ, ale těch bílých lvů by musel rozdat desítky tisíc všem, co s tím čínským bordelem bojují v 1. linii. Všem zdravotníkům, prodavačkám, pumpařům a pumpařkám, skladníkům, řidičům autobusů, průvodčím, hasičům i policajtům. Ani jeden z nich neví, kdy ho to dostane. To pan Prymula může být na rozdíl od nich relativně v klidu. Nedokážu sledovat Zemanovy vyblitky. Vždy mě jímá neodvratitelný pocit trapnosti z toho, co z něj vypadává. Politování si zaslouží spíše jeho dcera, když ho musí denně poslouchat.

kralovna-vsech-mori ( 5. dubna 2020 20:11 )

Neprokazatelné. Sami Slováci v tom mají hokej. Na Kalouska se nenašlo taky nic, ale ten byl první s Vaškem Havlovic u svazků STB.

kralovna-vsech-mori ( 5. dubna 2020 20:06 )

Nejvíc řádů v historii dal Venca Flaška. Všichni jeho kámoši nějaký dostali.

nespokojeny ( 5. dubna 2020 19:05 )

Nejhorší je, že si to pravice vůbec neuvědomuje.
Svým chováním naprosto "vyklízí" pole. Škoda. Koho pak volit.
ODS nemůže ve svých řadách najít nikoho výraznějšího než mdlého,akademika.
TOP 09 by mohla,ale musí se zbavit neřízené střely Kalouska.
Zřejmě nepůjdu k volbám 2021. 25let jste to, tzv.tradiční strany, nedělali moc dobře. Proto se objevil Babiš. Nyní ho svým chováním vyzdvihujete stále výš.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa