Pomoc Francii: Česko přijme šest pacientů nakažených koronavirem, oznámil Babiš

Česká republika přijme šest francouzských pacientů nakažených koronavirem, kteří jsou ve vážné stavu. Informoval o premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš. „Šest pacientů by mělo být transportováno do Fakultní nemocnice Brno,“ napsal. Serveru iROZHLAS.cz poté potvrdil, že pacienty do Česka dopraví sama Francie vlastním speciálně upraveným letadlem.

Praha/Paříž (Aktualizováno: 18:48 5. 4. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrej Babiš

Andrej Babiš | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Podle Babiše se na Česko obrátila Francie s žádostí o pomoc při hospitalizaci nakažených pacientů s nemocí COVID-19. „Vzhledem k dostatečné kapacitě jsme jim vyhověli,“ uvedl na svém twitteru. 

V nejbližších dnech by měla Fakultní nemocnice v Brně přijmout šest nemocných lidí z Francie. Poté, co jsme pomohli Slovinsku, Španělsku a Itálii, projevujeme solidaritu v rámci Evropy,“ uvedl premiér Babiš v České televizi s tím, že Francie požádala Česko o pomoc.

Dodal, že tuzemská vláda celkem nabídla 12 míst v nemocnicích. „Máme dostatečnou kapacitu. Pokud mají kolegové ve Francii velký problém, proč jim nevyhovět?“ řekl Babiš. Francie dopraví pacienty do Česka vlastním speciálním letadlem, napsal serveru iROZHLAS.cz.

Ve Francii se nakazilo novým koronavirem 89 953 lidí, z toho 6838 je ve vážném stavu, uvádí server Worldometer. 166 pacientů v zemi nemoci COVID-19 podlehlo a 15 438 se již uzdravilo.

Vít Kubant Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme