Ronaldinho složil kauci a opustil vězení. Na závěry vyšetřování počká v luxusním hotelu

Bývalý nejlepší fotbalista světa Ronaldinho, který v Paraguayi čelí podezření z falšování dokladů a praní špinavých peněz, byl propuštěn z vazby na kauci do domácího vězení. Soudce oznámil, že někdejší brazilský útočník bude na uzavření vyšetřování čekat v luxusním hotelu v Asunciónu.

Asunción Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalá hvězda fotbalové Barcelony Ronaldinho

Bývalá hvězda fotbalové Barcelony Ronaldinho | Zdroj: Reuters

Za propuštění Ronaldinho a jeho bratr Roberto Assis, jenž byl rovněž zatčen, zaplatili každý kauci ve výši 800 000 dolarů (asi 19,9 milionu korun). Celková částka 1,6 milionu dolarů je podle soudce dostatečnou zárukou proti útěku.

Ronaldinho se z vězení jen tak nepodívá. Vyšetřování vázne, Brazilec se za mřížemi baví po svém

Číst článek

Vyšetřování navíc podle něho pokročilo natolik, že Brazilci už nemusí být ve vězení, kde strávili celkem 32 dnů. V hotelu mohou dokonce přijímat návštěvy.

Ronaldinho, který byl zvolen nejlepším fotbalistou světa v letech 2004 a 2005, byl v paraguayské metropoli zadržen začátkem března poté, co se prokázal falešným pasem. Proč měl někdejší hráč Barcelony a AC Milán padělané doklady, není jasné. Policisté vyšetřují i možnost, že se zapletl do praní špinavých peněz. Fotbalistovi hrozí až pětileté vězení.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme