Britský premiér Johnson po týdnu opustil nemocnici. Zdravotníkům poděkoval za záchranu života

Britský premiér Boris Johnson, který se zotavuje z vážného vývoje nákazy koronavirem, poděkoval personálu londýnské Nemocnice svatého Tomáše za záchranu života. Johnsonův stav se výrazně zlepšil, nadále ale potřebuje klid k zotavení. Po týdnu stráveném v nemocnici, ve které byl i na jednotce intenzivní péče, byl Johnson propuštěn do domácího léčení. Informovala o tom jeho kancelář v Downing Street.

Londýn (Aktualizováno: 15:00 12. 4. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský premiér Boris Johnson.

Britský premiér Boris Johnson. | Foto: Hannah Mckay | Zdroj: Reuters

Johnson byl hospitalizován kvůli těžkému průběhu nemoci covid-19 nejprve na jednotce intenzivní péče. Týden po hospitalizaci opouští britský premiér nemocnici a je svěřen do domácího léčení. Jeho mluvčí dodal, že na radu lékaře se Johnson ihned nevrátí do práce. „Ve svém zotavení bude pokračovat na venkovském sídle v Chequers,“ uvedl. Informovala o tom CNN

„Neexistují slova k vyjádření díků. Zachránili mi život,“ řekl Johnson na adresu personálu nemocnice. Komentář dostala k dispozici média a premiérův úřad jeho pravost potvrdil.

Zdravotní stav britského předsedy vlády Johnsona se zlepšil. V nemocnici kouká na trilogii Pán prstenů

Číst článek

Premiér se po nákaze koronavirem nejprve uchýlil do domácí karantény, jeho stav se ale výrazně zhoršil, což si vyžádalo hospitalizaci. V pondělí 6. dubna byl umístěn na jednotku intenzivní péče (JIP), kde dostával podpůrnou kyslíkovou terapii.

Oddělení JIP opustil pětapadesátiletý ministerský předseda ve čtvrtek; v pátek již absolvoval krátké procházky, jeho stav ale nadále vyžaduje klid na lůžku a plné zotavení ještě nějaký čas potrvá.

V Británii se dosud podle americké Univerzity Johnse Hopkinse nakazilo 80 000 lidí, z nichž deset tisíc komplikacím souvisejících s koronavirem podlehlo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme