Prezident Zeman na přání kardinála Duky promluvil v ČT. Pouhých pět minut. A toto vzkázal národu...

12.04.2020 12:40

Prezident republiky Miloš Zeman po delší době svolil k vystoupení v České televizi. Na největší křesťanský svátek, tedy o velikonoční neděli, v den, kdy si věřící připomínají zmrtvýchvstání Krista, pronesl Zeman své velikonoční poselství.

Prezident Zeman na přání kardinála Duky promluvil v ČT. Pouhých pět minut. A toto vzkázal národu...
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Prezident Zeman pronesl velikonoční poselství v ČT.

Po hodinovém vystoupení na televizi Prima prezident Zeman promluvil také na veřejnoprávní České televizi. Na přání kardinála Dominika Duky pronesl velikonoční přání.

„Dnes nebudu mluvit o ekonomice, nebudu mluvit o politice, a dokonce ani o koronaviru. Budu mluvit o naději, protože Velikonoce jsou poselstvím naděje. Jsou příběhem Zmrtvýchvstání a Vzkříšení a jsou také návratem jara. Naše společnost, samozřejmě, není mrtvá, ale je zraněná a my všichni bychom ji měli uzdravit,“ řekl prezident.

„Nemůžeme ji uzdravit nenávistí, která se někdy objevuje na sociálních sítích, ale můžeme ji uzdravit přátelstvím, láskou, vzájemnou sympatií, solidaritou a sounáležitostí. Právě o to bych vás chtěl poprosit,“ pokračoval.

Požádal v něm své spoluobčany, aby k sobě byli milí a laskaví a projevovali lásku svým dětem, protože děti jsou naší budoucností.

Pozornost však věnoval i starším lidem.

„Mějme úctu vůči nám starým lidem, vzhledem k tomu, že už vzpomínáme na naši minulost a úcta k naší minulosti je součástí národního povědomí. Kdysi jsem navštívil Kralice. Tam je památník Bible Kralické v podobě rozevřené knihy a na něm jsou pouze tři slova: „Bůh láska jest‘. Tak bych vám všem chtěl popřát víru, naději a lásku,“ uzavřel prezident republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášeli. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

21:45 Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášeli. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

V posledních letech důvěra v lékaře u části české populace značně utrpěla. Kvůli covidu se, podle bý…