Španělsko má za den méně nakažených, klesl i počet obětí covid-19

Ve Španělsku za poslední den zemřelo 517 lidí nakažených koronavirem, což je o stovku méně, než oznámily místní úřady v neděli. Též případů nákazy přibylo podle dnešních údajů méně, a to 3477 oproti 4167 nahlášeným v neděli. Počet nových případů nákazy koronavirem je dnes ve Španělskku nejnižší za předchozí tři týdny.

Celkem se dosud ve Španělsku nakazilo koronavirem 169.496 lidí, z nichž 17.489 zemřelo, zatímco 64.727 se jich uzdravilo, informovalo dnes podle deníku El País ministerstvo zdravotnictví.

Za poslední tři týdny byl denní nárůst počtu zemřelých s potvrzenou nákazou koronavirem jen třikrát nižší než 600, a to dnes (517), 11. dubna (510) a 24. března (514). Nejvíce zemřelých s nemocí covid-19 za den (950) oznámilo ministerstvo zdravotnictví 2. dubna, od té doby počty nových případů za den až na výjimky klesaly.

Počet nových případů za den, který byl oznámen dnes (3477), je nejnižší od 22. března, kdy to bylo 3394 nových potvrzených případů nákazy.

Španělsko je v počtu nakažených koronavirem druhou nejhůře zasaženou zemí po Spojených státech, v počtu mrtvých je třetí po USA a Itálii.

Na území Španělska dosud zaznamenal nejvíce případů nákazy madridský region (47.146), kde zemřelo 6423 nakažených a 25.385 se uzdravilo. Druhým nejhůře zasaženým regionem je Katalánsko s 34.726 dosud potvrzenými případy. Z toho 3538 lidí zemřelo a 15.602 se uzdravilo.

Související

Více souvisejících

Španělsko Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

včera

včera

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

včera

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy