Severní Korea pokračuje v balistických testech. Do moře odpálila několik raket krátkého doletu

Severní Korea vypálila v úterý několik střel s plochou dráhou letu o krátkém doletu do moře mezi Korejským poloostrovem a Japonskem, napsala agentura Reuters s odvoláním na velení jihokorejské armády. To rovněž uvedlo, že dále sleduje vývoj a spolu s americkými zpravodajskými službami test vyhodnocuje.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongjang/Soul Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Test severokorejských raket, KLDR, Kim Čong-un

Severní Korea provedla v březnu čtyři podobné raketové testy | Foto: Kim Hong-Ji | Zdroj: Reuters

Dolet střel se odhaduje přibližně na 150 kilometrů, dodala agentura TASS s odvoláním na jihokorejská média.

KLDR už koncem března otestovala dvě balistické rakety krátkého doletu, které dopadly do oceánu u jejího východního pobřeží. Letos v březnu šlo o čtvrtý podobný raketový test.

Severokorejský vůdce Kim Čong-un v závěru loňského roku prohlásil, že KLDR nemá důvod prodlužovat své moratorium na zkoušky jaderných zbraní a raket dlouhého doletu. Postěžoval si na „gangsterské sankce a nátlak“ a varoval, že pokud Spojené státy nezmění nepřátelskou politiku vůči Pchjongjangu, KLDR bude pokračovat ve vývoji moderních zbraňových systémů. Přislíbil také, že brzy předvede „novou strategickou zbraň“.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme