Prúdy predstavujú novú štvrť Trnavy na sídlisku Družba na voľných pozemkoch medzi Spartakovskou a Koniarekovou ulicou.

Zámer v krajskom meste realizuje bratislavská spoločnosť Terra Trnavia podnikateľa Romana Dzamka, bývalého spolumajiteľa internetovej firmy Azet, ktorý je aktívny aj v realitnom biznise.

Celý projekt je naplánovaný vo viacerých etapách, ktoré dovedna prinesú viac ako 1 300 bytov. Vyše tisíc bytov v ďalších etapách pritom v Trnave pripravuje aj developer Lucron vo svojom projekte Arboria a rozsiahla rezidenčná výstavba sa má čoskoro rozbehnúť aj v rámci areálu cukrovaru.

Prevaha dvojizbových bytov

V súvislosti s projektom Prúdy vlani trnavská radnica schválila aktualizovaný územný plán zóny. Ten počíta aj s centrálnym bulvárom v novej štvrti, ktorý vznikne ako predĺženie Spartakovskej ulice, kde pribudne kruhový objazd na križovatke s Ulicou Vladimíra Clementisa.

Minulý rok sa ukončilo aj posudzovanie vplyvov na životné prostredie, ktoré dalo zámeru zelenú. Developer následne požiadal o vydanie stavebného povolenia na prípravu územia a hrubé terénne úpravy.

Zároveň už aktuálne spustil webovú prezentáciu projektu, kde ponúka záujemcom byty v prvej etape. Potvrdený je názov projektu Prúdy, odvíjajúci sa od historického pomenovania lokality. Developer chvíľu pracoval aj s názvom „Nová Trnava“. Podľa zverejneného harmonogramu sa počíta so začiatkom výstavby na jar 2020 a dokončením v zime 2022.

Úvodnou etapou projektu sú 

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa