Športové stanice po celom svete majú jadro svojej programovej štruktúry postavené na živých prenosoch. V súčasnosti sa však najsledovanejšie ligy vôbec nehrajú – nútenú prestávku majú Liga majstrov, NHL, anglická, španielska, talianska i nemecká liga, ktoré majú i divákov najväčšiu popularitu.

Domáca hokejová Tipsport liga ukončila pre koronavírus sezónu predčasne a futbalová Fortuna liga ešte vyčkáva, či vývoj umožní dohrať zvyšných desať kôl v rámci nadstavby.

Zápasy najvyššej domácej futbalovej súťaže vysiela u nás RTVS a Orange Sport. Platená stanica sa fanúšikom rozhodla spestriť nezvyčajné obdobie s „výlukou“ zápasov tým, že cez víkend odvysiela súboju fortungaligových futbalistov na hracích konzolách.

Profesionálni hráči vymenia trávnik za PlayStation počas víkendu 18. – 19. apríl. Hrať sa bude vždy v čase medzi 16:00 a 19:30, podujatie má názov e-Fortuna liga Challenge.

„Turnaj si naživo budú môcť pozrieť fanúšikovia na Orange Sport 2, kde nebude chýbať ani štúdio a komentáre známych športových komentátorov,“ informuje športová televízia.

Orange Sport 2 už začiatkom mesiaca vysielal herné turnaje Y-Games @Home. Bolo to prvý raz, čo sa na Slovensku vysielali e-športové turnaje v televíznom prenose.