Trump přislíbil navýšení výroby testů na koronavirus. Z jejich nedostatku obvinil jednotlivé státy

Americký prezident Donald Trump přislíbil navýšit výrobu pomůcek pro testy na koronavirus. Spojené státy nyní podle kritiků Trumpovy administrativy testují příliš málo lidí, prezident však během tiskové konference v noci na pondělí uvedl, že to je chyba státních samospráv, nikoliv federální vlády. Informovaly o tom zahraniční agentury.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký prezident Donald Trump

Americký prezident Donald Trump | Foto: Jonathan Ernst | Zdroj: Reuters

K testům jsou potřeba vatové tyčinky používané k výtěrům sliznic. Na jejich nedostatek si guvernéři jednotlivých amerických států stěžují již několik týdnů.

Čína ponese následky, pokud vědomě nezamezila šíření viru, prohlásil Trump

Číst článek

Trump nicméně uvedl, že tyčinky se dají jednoduše sehnat i vyrobit. „Miliony jsou jich na cestě. Jsou jednoduché (k výrobě). ... Popravdě řečeno, guvernéři by si je mohli sehnat sami,“ řekl prezident, podle kterého má blíže neurčené americké zařízení začít s výrobou až 20 milionů těchto tyčinek měsíčně.

Spojené státy nyní evidují přes 759 000 nakažených a 35 000 mrtvých, vyplývá to z dat Univerzity Johnse Hopkinse, jež statistiky v souvislosti s koronavirem celosvětově monitoruje.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme