Mistrem ukončené francouzské ligy jsou fotbalisté PSG. Slaví potřetí za sebou

Fotbalisté Paris St. Germain se stali vítězem nedohrané francouzské ligy. Ve čtvrtek o tom rozhodlo o tom vedení soutěže, která byla ukončena poté, co vláda až do září kvůli pandemii nového typu koronaviru zakázala všechny velké sportovní akce.

Paříž (Aktualizováno: 18:20 30. 4. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté PSG slaví

Fotbalisté PSG slaví | Zdroj: Reuters

Ligue 1 byla přerušena v polovině března deset kol před koncem ročníku. Paris St. Germain vedl tabulku o dvanáct bodů před druhým Olympiquem Marseille. Pařížský celek získal třetí titul za sebou a francouzskou ligu ovládl posedmé z posledních osmi sezon.

Čtvrteční formální ukončení soutěže poslalo PSG a Marseille do základní skupiny Ligy mistrů, v předkole se představí třetí tým tabulky Rennes. Čtvrté Lille zamíří do Evropské ligy, naopak po dvaceti letech bude v evropských pohárech chybět sedmý Lyon.

UEFA pomůže členským asociacím s následky koronaviru, vyčlenila téměř 6,5 miliardy korun

Číst článek

Předčasné ukončení soutěže podle médií připravilo francouzskou ligu o téměř 250 milionů eur (6,7 miliardy korun) z vysílacích práv.

Společnost Canal Plus totiž vypověděla soutěži smlouvu, podle které měla vyplatit ještě 110 milionů eur. Zbývající částku měla Ligue 1 dostat od společnosti BeIN Sports, která však rovněž peníze po ukončení sezony nevyplatí.

Předčasně ukončena byla také druhá liga. Jejím vítězem byl určen vedoucí Lorient, který spolu s Lens postoupil do nejvyšší soutěže. První ligu naopak opustily Toulouse a Amiens.

„Rozhodli jsme, že sestoupí a postoupí jen dva týmy,“ uvedl výkonný ředitel soutěží Didier Quillot. Za normálních okolností by se ještě o jedno místo v lize hrála baráž.

„Možná se některý z klubů odvolá, ale naše rozhodnutí jsou oprávněná,“ dodal.

🏆 Le @Paris Saint-Germain remporte officiellement le championnat de France 2019 / 2020.

Le club de la capitale obtient son 9e titre de @Ligue 1 Uber Eats et revient ainsi à la hauteur de l'Olympique de Marseille au palmarès 📝➡ bit.ly/2YifNzU

17:38 – 30. 04. 2020

605 1715

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme