Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Do karantény by případně nemusel celý tým, uvedl šéf Ligové fotbalové asociace

Pokud se první a druhá liga znovu rozběhnou, nebude muset jít podle předsedy Ligové fotbalové asociace Dušana Svobody v případě pozitivního testu na koronavir do karantény celý tým. Šéf LFA předběžně počítá, že by sezona skončila 14. července odvetami baráže o nejvyšší soutěž.

zdroj: ČTK

"Forma karanténních opatření se ještě upřesňuje, ale nepůjde o plošnou karanténu celých týmů," řekl Svoboda v rozhovoru pro Právo na dotaz, co se stane, pokud by se v některém z týmů objevil pozitivní případ koronaviru.

Epidemiolog Rastislav Maďar, který je koordinátorem ministerské skupiny pro uvolňování přijatých opatření, přitom ve čtvrtek upozornil, že by karanténa hrozila celému týmu a že k fotbalistům bude přistupováno stejně jako k ostatním občanům.

Svoboda potvrdil, že se před případným znovuzahájením soutěží uskuteční plošné testování všech hráčů a členů realizačních týmů. "Kdy a v jaké frekvenci, ještě není stanoveno. Plošné testování bude hradit LFA," prohlásil Svoboda.

Fotbal a koronavirus - a jak dál? Více ve FOTBAL FOKUS PODCASTU:

LFA by chtěla obnovit nejvyšší soutěž od 25. května a kluby o tom budou v úterý rozhodovat na ligovém grémiu. Musejí schválit, že se sezona prodlouží přes 30. červen, kdy běžně končí ročník.

První i druhá liga budou rozhodovat zvlášť, v každé komoře je tedy potřeba nadpoloviční počet devíti hlasů.

"Víme, že se nám nepodaří soutěžní ročník dokončit do konce června. Klubům v úterý předkládáme k odsouhlasení prodloužení sezony 2019/20 do konce července s tím, že 14. července by se odehrály odvety baráže a ideálně by tak skončil soutěžní ročník. O titulu by se rozhodlo pátým kolem nadstavby 8. července," uvedl Svoboda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články