Guvernér New Yorku plánuje, že obnoví ekonomický provoz. Za den zemřelo nejméně lidí od 26. března

Americký stát New York v pondělí ohlásil nejmenší denní počet zemřelých v souvislosti s koronavirem od 26. března. Ve státě, který je jednou z nejhůře zasažených oblastí na světě, zemřelo na komplikace spojené s covidem-19 za posledních 24 hodin 161 lidí. V New Yorku také setrvale klesá počet hospitalizovaných, guvernér Andrew Cuomo se proto chystá v některých nejméně postižených regionech postupně obnovovat ekonomický život.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pracovníci v ochranných oblecích skládají stany provizorní nemocnice v New Yorku.

Pracovníci v ochranných oblecích skládají stany provizorní nemocnice v New Yorku. | Foto: Andrew Kelly | Zdroj: Reuters

Vedení státu stanovilo sedm kritérií, které musí splnit každý okres, pokud chce začít rušit restriktivní opatření. Některé regiony jsou přitom v podstatě připraveny již nyní, uvolňování v nich proto započne od pátku.

Lidé nebudou muset od 25. května venku nosit roušky. Nutné zůstávají dvoumetrové rozestupy

Číst článek

Cuomo chce ekonomiku otevírat postupně ve čtyřech fázích, které začnou v různých oblastech podle místní epidemiologické situace, kapacity nemocnic či testovacích možností. Guvernér však varoval, že v případě rychlého růstu počtu nově nakažených bude nutné restrikce znovu zavést. Jako odstrašující příklad pak uvedl některá místa ve Spojených státech, kde podle něj omezení uvolnili moc rychle a nyní čelí novému rozmachu nákazy.

Dvacetimilionový stát New York je nejhůře zasaženým v USA, nález SARS-CoV-2 se zde od začátku pandemie podle Univerzity Johnse Hopkinse potvrdil u více než 335 000 lidí, z nichž přes 26 600 v důsledku nákazy zemřelo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme