V Rusku klesl denní nárůst počtu nakažených koronavirem pod 10 tisíc. Denní počet úmrtí stoupá

Rusko v sobotu ohlásilo 9200 nových případů koronavirové nákazy za uplynulých 24 hodin. Celkový počet nakažených dosáhl 272 043, uvedla agentura Reuters. V pátek ještě Rusko registrovalo denní přírůstek 10 598 infikovaných. Denní nárůst počtu nakažených se tak v sobotu podruhé od 2. května dostal pod desetitisícovou hranici.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdravotník vychází z nemocnice pro pacienta nakaženého nemocí covid-19 v Moskvě

Denní počet úmrtí stoupá: předchozí den jich bylo 113 a o den dříve 93. | Foto: Maxim Shemetov | Zdroj: Reuters

S nemocí covid-19, kterou koronavirus způsobuje, v zemi podle krizového štábu v uplynulém dni podle oficiálních statistik zemřelo 119 lidí. Od začátku pandemie Rusko eviduje 2537 takových úmrtí. Denní počet úmrtí stoupá: předchozí den jich bylo 113 a o den dříve 93.

Nemocnice jako ohniska nákazy v Rusku. Lékaři mají zákaz podstoupit testy, o pacienty pečují i ti s covid-19

Číst článek

Zejména západní média mají podezření, že ruská čísla bilancující pandemii neodrážejí realitu. Mnohem nižší úmrtnost na nákazu v Rusku než v okolním světě ruské úřady vysvětlují rychlým rozpoznáním a včasným přijetím odpovídajících opatření. Podle kritiků ale úřady do statistik zahrnují jen úmrtí, u kterých byl covid-19 hlavní příčinou smrti.

V úterý 12. května skončilo celostátní „nepracovní“ období, vyhlášené prezidentem Vladimirem Putinem. Znamená to, že o případném rušení protinákazových omezení mají rozhodovat přímo regionální úřady.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme