Bayern si v prvním zápase po pauze poradil s nováčkem. Kolín nad Rýnem ztratil dvougólové vedení

Fotbalisté Bayernu Mnichov po dvouměsíční koronavirové pauze zvítězili v bundeslize 2:0 nad nováčkem Unionem Berlín. Obhájci titulu tak odpověděli na sobotní čtyřbrankové představení Dortmundu proti Schalke a i po 26. kole vedou tabulku o čtyři body. V Německu byla obnovena liga jako první z nejprestižnějších v Evropě, do jejího konce zbývá ještě osm kol.

Berlín (Aktualizováno: 20:22 17. 5. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání fotbalové bundesligy mezi Kolínem nad Rýnem a Mohučí

Utkání fotbalové bundesligy mezi Kolínem nad Rýnem a Mohučí | Foto: imago sportfotodienst/Poolfoto via www.imago-images.de | Zdroj: ČTK

Bayern na prázdném stadionu, což je jedna z podmínek pro ligový restart, uklidnil ve 40. minutě nejlepší ligový kanonýr Robert Lewandovski. Polský útočník proměnil penaltu a dohromady ve všech soutěžích si v této sezoně připsal již 40. branku. Pojistku pro Bayern přidal deset minut před koncem po rohu hlavičkou Benjamin Pavard.

VIDEO: Děkování prázdným tribunám i oslava gólu s rozestupem. Bundesliga se vrátila, ale bez diváků

Číst článek

Hráči Kolína nad Rýnem ztratili body proti Mohuči. Ačkoli domácí favorit ještě půl hodiny před koncem vedl o dvě branky, zápas skončil remízou 2:2. Povedený začátek pro kolínský tým zařídil už v šesté minutě Mark Uth. Poté, co byl faulován ve vápně, penaltu bezpečně proměnil.

S fanoušky slavit nemohl, ale tribuny úplně prázdné nebyly. Na tu východní držitelé permanentek mohli dodat talismany nebo cokoli, co by hráčům přineslo štěstí. Asi 1300 sedaček tak bylo „oblečených“ v dresech, případně na nich seděli alespoň plyšáci.

Na začátku druhé půle Kainz zvýšil náskok Kolína, ale jen pár minut po příchodu na hřiště snížil nigerijský útočník Awoniyi a druhým gólem během 11 minut zařídil drama Solo. Mohuč díky němu získala v boji o záchranu bod. Kolín zůstal desátý.

První kolo po koronavirové pandemii zakončí pondělní dohrávka mezi Brémami s českými legionáři Theodorem Gebre Selassiem a Jiřím Pavlenkou a Leverkusenem.

Výsledky 26. kola německé fotbalové ligy:
Kolín nad Rýnem - Mohuč 2:2 (6. Uth z pen., 53. Kainz - 61. Awoniyi, 72. Malong), Union Berlín - Bayern Mnichov 0:2 (40. Lewandowski z pen., 80. Pavard).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme