23. května 2020 • 08:57

Hráčská asociace schválila návrh NHL na dohrání sezony. Jedná se ale dál

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkonný výbor NHLPA (hráčská asociace) schválil návrh NHL na obnovu a dokončení sezony 2019-2020 systémem play off s 24 týmy. Zároveň dodal, že bude dál s ligou jednat ohledně klíčových bodů plánu návratu k zápasům.



„Výkonný výbor Asociace hráčů národní hokejové ligy schválil další jednání s NHL ohledně 24týmového formátu play off, které by určilo vítěze Stanley Cupu namísto obvyklého s 16 týmy,“ uvedla NHLPA ve svém prohlášení.

„Několik podrobností musí být ale ještě doladěno a absolutní dohoda o formátu dohrání sezony nadále podléhá vzájemné domluvě obou stran,“ dodala asociace.

„Jde o významný, ale stále malý krok na dlouhé cestě, kterou ještě ve skutečnosti zbývá k restartu sezony ujít,“ konstatoval přední hráčský agent Allan Walsh.

NHL navrhla zrušení zbytku základní části s tím, že by soutěž dohrálo formátem play off 24 týmů ve dvou městech. Na úvod by nejlepší čtyři týmy z každé konference měly volno a zbylých 16 mužstev by absolvovalo předkolo na tři vítězné zápasy. 

Nejlepší čtyři týmy Východu (Boston, Tampa, Washington, Philadelphia) a Západu (St. Louis, Colorado, Vegas, Dallas) by mezitím hrály dva turnaje o nasazení v prvním kole. Zbývající série by se už hrály jako tradičně na čtyři vítězství.

Sezona by se měla dokončit bez diváků a pouze ve dvou městech, přičemž nejžhavějšími adepty jsou Toronto, Vancouver, Edmonton, Las Vegas, St. Paul či Columbus.

V řešení nadále zůstávají i termíny, včetně toho, kdy se hráči budou moci vrátit k tréninkům.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana deníku Sport 23. května 2020 Titulní strana deníku Sport 23. května 2020Foto Sport

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud