Fotbaloví rozhodčí jsou připraveni, úvodní testy na koronavirus byly u všech negativní

Všichni rozhodčí, kteří budou řídit zápasy obnovené sezony první a druhé fotbalové ligy, měli v prvním kole testů negativní výsledek na nemoc covid-19. Žádný pozitivní případ na nový typ koronaviru se neobjevil ani mezi delegáty. Oznámil to Michal Jurman, tiskový mluvčí Fotbalové asociace ČR, pod kterou sudí spadají.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbaloví rozhodčí v české nejvyšší soutěži

Fotbaloví rozhodčí v české nejvyšší soutěži | Zdroj: Profimedia

Hlavní sudí a asistenti podstoupili úvodní kolo plošných testů minulý čtvrtek. Komise rozhodčích FAČR je z důvodu, aby snížila riziko případného přenosu nemoci covid-19, rozdělila do deseti navzájem izolovaných skupin, které spolu nebudou moci přijít do kontaktu. Dalších pět skupin vytvořilo 24 delegátů.

Rozhodčí a delegáti jsou rozdělení do skupin. Na zápasy mohou cestovat maximálně ve dvou

Číst článek

Obnovený ročník profesionálních soutěží se v sobotu po dvou a půl měsících znovu rozběhl výhrou Teplic 2:0 v dohrávce 23. ligového kola proti Liberci. Naplno sezona přerušená pandemií začne v tomto týdnu, nejvyšší soutěž má v úterý a ve středu na programu 25. kolo.

Rozhodčí stejně jako hráče a další aktéry přítomné na stadionu čeká řada protikoronavirových opatření. V autě na zápas například nesmí cestovat více než dvě osoby, delegované v pozici hlavního sudího, asistenta či delegáta.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme