Ševčík vystřelil Slavii tři body z utkání v Mladé Boleslavi. Horváthova premiéra skončila bez branek

Fotbalisté Slavie Praha zvítězili v 25. kole na hřišti Mladé Boleslavi 1:0, jediný gól dal Petr Ševčík. Příbram remizovala v premiéře Pavla Horvátha v roli kouče s Baníkem Ostrava 0:0. Jablonec porazil díky trefě Libora Holíka 1:0 Zlín, přestože skoro celý druhý poločas hrál bez vyloučeného stopera Plechatého. Bezbranková remíza se zrodila i v utkání Slovácko - Olomouc.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Stanislav Tecl ze Slavie a Ondřej Mazuch z Boleslavi

Zleva Stanislav Tecl ze Slavie a Ondřej Mazuch z Boleslavi | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Obhájce titulu vyhrál na jaře teprve druhé z pěti kol a druhé Plzni odskočil na 11 bodů. Západočechy však čeká středeční duel na hřišti Sparty.

Risk to nebude, věří Vaclík. Španělská liga by mohla začít v polovině června sevillským derby

Číst článek

Brankář Slavie Ondřej Kolář ozdobil 100. start v nejvyšší soutěži 17. nulou v ligové sezoně, čímž vyrovnal rekord Zdeňka Jánoše z ročníku 1996/97 a Petra Čecha ze sezony 2001/02.

Mladá Boleslav a Slavia jsou jedinými kluby v lize, které mají v kádru hráče nakaženého novým typem koronaviru. Další testy však u obou týmů dopadly negativně, a tak nic nebránilo jejich vzájemnému zápasu.

Do něj za dohledu reprezentačního kouče Jaroslava Šilhavého a jeho asistenta Jiřího Chytrého vstoupili aktivněji slávisté, přestože neodehráli jediné přípravné utkání. Už v páté minutě si Tecl zaběhl za domácí obranu na Stanciuovu přihrávku, ale gólman Šeda odvrátil míč na roh.

Ve 22. minutě se už hosté prosadili. Bořil po straně vysunul volného Stanciua a rumunský záložník našel ve vápně Ševčíka, který hlavičkou do protipohybu nedal Šedovi šanci.

V závěru poločasu předložil Masopust balon Teclovi, kterého znovu vychytal Šeda. Vzápětí se na druhé straně dostal do šance Ladra, ale k nelibosti hrstky mladoboleslavských příznivců, kteří při limitu 300 osob a uzavřeném hledišti fandili za stadionem, trefil jen boční síť.

Po změně stran zakroutil Stanciu přímý kop k tyči, Šeda ho ale vytěsnil na roh. Poté přišel Kolářův nejvýraznější zákrok večera. Ladra si naběhl do šestnáctky na Túliův centr a z první vypálil, jenže slávistický gólman konečky prstů vyrazil balon nad břevno.

V 64. minutě odmítl navýšení náskoku slávistický kapitán Bořil, jenž zblízka zamířil mimo. Další přímý kop Stanciua skončil vedle a vzápětí Tecl tváří v tvář Šedovi ani ve své třetí šanci neuspěl.

Vršovický celek napravil předchozí dvě venkovní ligové porážky. Mladou Boleslav porazil v nejvyšší soutěži poosmé za sebou, z toho počtvrté po sobě na jejím hřišti. V pátém z posledních šesti vzájemných duelů v lize navíc slávisté neinkasovali.

Příbram čeká na tříbodový zisk

Poslední tým tabulky Příbram prodloužila sérii bez výhry v nejvyšší soutěži na 18 utkání a už 481 minut nedala gól. Baník je v neúplné tabulce čtvrtý.

Trenér fotbalové repezentace Šilhavý během pauzy nezahálel a už vyhlíží zářijový sraz

Číst článek

Po pondělním uvolnění vládních opatření v boji s nemocí covid-19 mohlo být na stadionech 300 lidí včetně hráčů, realizačních týmů i rozhodčích. Příbrami vystačilo místo i na držitele celoročních permanentek, takže domácí podporovala asi stovka fanoušků, zhruba dvacetičlenný kotel byl slyšet téměř po celý zápas.

Domácí byli možná i díky podpoře z tribun od začátku aktivnější. Rezek přímý kop z dobré pozice poslal jen do zdi, ve 30. minutě po rohu propadl míč k volnému Slepičkovi, který však z úhlu střílel nad branku.

Baník, kterému kvůli karetnímu trestu chyběli Potočný, Procházka a Hrubý, zahrozil až krátce před pauzou, kdy Šašinka po Buchtově centru hlavičkoval těsně vedle. Slezané tak v prvním poločase vůbec nevyzkoušeli v lize debutujícího brankáře Melichara.

Krátce po změně stran nadějný domácí brejk zkazil Zorvan a dorážející Nový z dálky vypálil opět nepřesně. Příbram nedotáhla ani další nadějné náznaky.

Ostravští v závěrečných 20 minutách přidali. Střídající útočník Baroš, jenž v nejvyšší soutěži nastoupil poprvé od prosince, po chvíli na hřišti v dobré pozici netrefil míč. Stronatiho hlavičku z rohu v 78. minutě výborně zneškodnil Melichar a devatenáctiletý gólman si krátce před koncem poradil i s další hlavičkou náhradníka Smoly.

25. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 0:1 (0:1)
Branka: 22. Ševčík. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Kotík - Adam (video). ŽK: Mazuch, Wágner - Stanciu. Bez diváků.

1. FK Příbram - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Marek - Vodrážka, Batík - Královec (video). ŽK: Kingue, Pazdera, Kříž - Buchta, Jirásek, Baroš. Bez diváků.

FK Jablonec - Fastav Zlín 1:0 (1:0)
Branka: 31. Holík. Rozhodčí: Lerch - Šimáček, Ratajová. ŽK: Conde, Jiráček (oba Zlín). ČK: 48. Plechatý (Jablonec). Bez diváků.

1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 0:0
Rozhodčí: Klíma - Moláček, Caletka. ŽK: Hofmann, Daníček, Reinberk, Svědík (trenér) - Breite. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme