Hlavní navigace

Poslanci příští týden proberou odvolání člena Rady ČT Zdeňka Šarapatky

2. 6. 2020

Sdílet

Zdeněk Šarapatka Autor: Česká televize

Mediální výbor sněmovny se v úterý 9. června 2020 sejde, aby kromě jiného probral možnost odvolání člena Rady ČT Zdeňka Šarapatky. Konec radního prosazuje členka výboru Barbora Kořanová (ANO), které se nelíbil jeho lednový příspěvek na sociálních sítích. V něm Šarapatka ke společné fotografii prezidenta Miloše Zemana se zesnulým předsedou Senátu Jaroslavem Kuberou (ODS) připsal, že smrt je popleta.

Naposledy se mediální výbor zabýval vyjadřováním mediálních radních loni, když diskutoval o nevhodném chování člena Rady Českého rozhlasu Vítězslava Jandáka. Ten přímo při veřejném zasedání urážel novináře a o hudebním kritikovi Jiřím Černém prohlásil, že až ho potká, tak mu „jednu flákne“. Poslanci tehdy výroky Vítězslava Jandáka odsoudili, pro jeho odvolání ale hlasovali jen zástupci opozičních stran. Většina výboru se přiklonila k názoru, že by měl dostat ještě šanci a paragraf o důstojném výkonu funkce by se měl používat v horších případech.

Mediálnímu výboru předsedá poslanec Stanislav Berkovec (ANO), který v březnu nabídl svou funkci k dispozici. Učinil tak po skandálu s e-mailem, v němž hodnotil kandidáty do Rady ČT podle jejich vztahu k hnutí ANO, spolku Milion chvilek pro demokracii a generálnímu řediteli ČT Petru Dvořákovi. Poslední zprávy ale naznačují, že se nakonec postu předsedy výboru nevzdá, protože za ním stojí většina poslanců ANO.

Mediální výbor také v úterý probere výroční zprávu vysílací rady za loňský rok nebo potřeby televizních diváků se sluchovým postižením.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 6. 2020 11:03

    bez přezdívky

    To co si dovolil Šarapatka je ostudné, urážejí čí a je nepochopitelné, že člověk takovýchto mravní h poklesků je v tak důležitém postavení jako je tato Rada. Je skandální, že tam vůbec je. Okamžitě by měl být odvolán. Hnus.

  • 3. 6. 2020 13:56

    Nickless account

    " Je skandální, že tam vůbec je. Okamžitě by měl být odvolán. Hnus."

    Doufam ze si tenhle emocionalni vyblitek po sobe taky uklidite....

  • 3. 6. 2020 18:03

    xsc

    Jo, je to skandál nemít rád nejvyššího soudruha. Popravovat by se za to mělo, jak za Stalina nebo Hitlera, pak by byly rudé duše opět spokojeny :-)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Novinář se zaměřením na média. Dlouholetý účastník i pozorovatel českého mediálního cirkusu. Pracoval v Marketing & Media, Hospodářských novinách a Českém rozhlase.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).