V Česku přibylo 50 nakažených, zemřel další pacient s covidem-19

V neděli přibylo v Česku 50 nových případů nemoci covid-19. Od začátku epidemie zdravotníci zaznamenali 10.498 případů nákazy novým koronavirem. Z nemoci se dosud uzdravilo 7505 pacientů, naopak 336 lidí v souvislosti s koronavirem zemřelo. Aktuálně je tak v Česku 2657 nemocných.

Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví k dnešním 09:00.

Laboratoře v Česku udělaly v neděli 1197 testů na koronovirus, o 366 méně než předchozí den. V sobotu testy potvrdily 42 nových případů.

Nejvíc případů nákazy novým koronavirem je v Praze. Od začátku epidemie byl v hlavním městě covid-19 prokázán u 2411 lidí. Následuje Moravskoslezský kraj s 2047 nakaženými. Ve středních Čechách se dosud koronavirem nakazilo 1162 lidí.

Také při zohlednění počtu obyvatel je Praha se 182 případy na 100.000 obyvatel v čele žebříčku. Druhý je opět Moravskoslezský kraj s přibližně 170 případy na 100.000 obyvatel. Třetí je Karlovarský kraj se 166 případy na 100.000 obyvatel.

U většiny nemocných má covid-19 mírný průběh. V nemocnicích je nyní 130 pacientů, v těžkém stavu je devět z nich.

V souvislosti s covidem-19 dosud v Česku zemřelo 336 lidí. Poslední případ je z neděle. Nejvíce úmrtí, přesně 100, je podle statistika ministerstva zdravotnictví v Praze.

Související

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku. Komentář

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Více souvisejících

Česká republika Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

UNRWA (Photo by Iyad Faouri)

UNRWA zastavila distribuci jídla ve městě Rafah

Úřad OSN pro palestinské uprchlíky na Blízkém východě (UNRWA) v úterý oznámil, že pozastavuje distribuci jídla ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy pro nedostatek dodávek pomoci, uvedla agentura AFP. "Distribuce jídla v Rafahu je momentálně pozastavena pro nedostatek dodávek a nejistotu," uvedla UNRWA.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu promluvil o budoucnosti Pásma Gazy po válce

Izrael neplánuje budovat osady v Pásmu Gazy po skončení války, kterou tam od loňského podzimu vedou síly židovského státu proti militantům palestinského radikálního hnutí Hamás. Pro americkou zpravodajskou stanici CNN to v úterý řekl izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

před 3 hodinami

včera

včera

včera

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

včera

včera

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

včera

včera

včera

Finsku dochází s ruskými migranty trpělivost. Žádá EU, aby zasáhla

Finský premiér Petteri Orpo žádá Evropskou unii, aby našla společná opatření, která by zabránila tzv. instrumentalizované migraci, tedy vlnám migrantů přijíždějících z Ruska bez platných cestovních dokladů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy