Test Čaputové na koronavirus je negativní. Prezidentka přesto zůstává v preventivní karanténě

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se ve středu uchýlila do preventivní domácí karantény. Její test na koronavirus den poté byl negativní, přesto v karanténě zůstává a čeká až na definitivní výsledky.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová při projevu o stavu země

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová při projevu o stavu země | Zdroj: Profimedia

Slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové vyšel negativní test na koronavirus, čeká však až výsledky definitivně potvrdí další testy. Nákaza se neprokázala ani u zaměstnance její kanceláře, který přišel do kontaktu s infikovanou osobou. Agentuře TASR to řekl mluvčí prezidentky Martin Strižinec.

„Nadále však zůstávají v platnosti přijatá preventivní opatření a program prezidentky je až do výsledků opakovaného testování v nejbližších dnech zrušený,“ řekl Strižinec.

Evropská jednička v boji s koronavirem? Slovensku ke zvládnutí epidemie pomohla i vládní výměna

Číst článek

Čaputová se uchýlila do preventivní domácí karantény ve středu poté, co vyšel pozitivní test osobě, jež přišla do kontaktu s pracovníkem její kanceláře. Prezidentka proto zrušila například středeční schůzku s předsedou českého Senátu Milošem Vystrčilem či rakouským prezidentem Alexanderem Van der Bellenem.

Slovensko se řadí mezi evropské země, které pandemie covidu-19 významně nezasáhla. Nákaza se dosud nepotvrdila u žádného tamního vysoce postaveného politika.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme