Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V semifinále FA Cupu se ve Wembley představí oba týmy z Manchesteru, Arsenal i Chelsea

V režii hostujících týmů je čtvrtfinále anglického FA Cupu. V sobotu úspěšně zvládl prodloužení v Norwichi (2:1) favorizovaný Manchester United, ke kterému se v neděli připojil Arsenal, Chelsea a Manchester City. "Gunners" udolali Sheffield United 2:1 gólem Daniho Ceballose v nastaveném čase, "Blues" slavili postup brankou Rosse Barkleyho v Leicesteru, a "Citizens" v Newcastlu vyhráli 2:0 po trefách De Bruyneho a Sterlinga.

Ross Barkley z Chelsea (uprostřed) oslavuje gól v FA Cupu
zdroj: REUTERS

Hráči Manchesteru City, kteří čtvrteční prohrou s Chelsea ztratili i teoretickou možnost na třetí ligový titul za sebou, otevřeli v Newcastlu skóre osm minut před přestávkou. Penaltu proměnil Kevin De Bruyne. Vítězství obhájců trofeje zpečetil v 68. minutě Raheem Sterling.

Arsenal se v Sheffieldu neprezentoval v zářivém světle a už v 8. minutě na prázdném stadionu Bramall Lane inkasoval od Johna Lundstrama. Brance však předcházel ofsajd, proto ji rozhodčí po konzultaci s videem odvolal.

Na tahu byli i proto hosté, které poslal do vedení proměněnou penaltou Nicolas Pépé. Domácí odpověděli až v 87. minutě, kdy zaváhání defenzivní linie soupeře potrestal David McGoldrick. Utkání směřovalo do prodloužení, to ovšem bleskově odmítl ranou z úhlu Ceballos.

Je nám líto, video expirovalo.
Manchester City v FA Cupu postupuje

Šampioni Anglického poháru z roku 2018 z Chelsea postoupili po vítězství 1:0 nad Leicesterem, s nímž se v Premier League perou o třetí příčku. Jedinou branku obstaral v 63. minutě po centru Williana pohotový Barkley.

Maguire spasil United v prodloužení

Manchester United vedl v Norwichi po přesném zásahu Odiona Ighala, ale Todd Cantwell v 75. minutě vyrovnal a poslal zápas do prodloužení. V něm se v 118. minutě prosadil sváteční střelec Harry Maguire, který pohotovou dorážkou rozhodl o vítězství "Red Devils".

V semifinále se utkají Manchester City - Arsenal a Manchester United - Chelsea.

Čtvrtfinále FA Cupu:

Norwich - Manchester United 1:2 po prodl. (75. Cantwell - 51. Ighalo, 118. Maguire), Sheffield United - Arsenal 1:2 (87. McGoldrick - 25. Pépé z pen., 90.+1 Ceballos), Leicester - Chelsea 0:1 (63. Barkley), Newcastle - Manchester City 0:2 (37. De Bruyne z pen., 68. Sterling).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články