Heslo Black Lives Matter i v Praze? Ivan Vyskočil zmateně pobíhá: Před kým mám pokleknout? Komu se omluvit?

05.07.2020 10:04

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM Události kolem hnutí Black Lives Matter se rozhodl v dnešním Nedělním ránu okomentovat oblíbený herec Ivan Vyskočil. Žasl nad nedávnou demonstrací v Praze, která se i tam pod tímto heslem konala a neméně užasle se ptá: „Před kým mám pokleknout?!“ Pochválil prezidenta Zemana, doslova řekl: „Prezident se opět projevil jako chlap, který se nebojí říct svůj názor.“ Zmínil „aktivisty, co se serou do politiky“. A opět nešetřil ani své kolegy ze Švandova divadla. Na závěr varuje před „novými pořádky“.

Heslo Black Lives Matter i v Praze? Ivan Vyskočil zmateně pobíhá: Před kým mám pokleknout? Komu se omluvit?
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herec Ivan Vyskočil

„V dnešním nedělním ránu se musím opět vrátit k tématu, o kterém jsem psal před 14 dny. Ne, že bychom neměli dost domácích problémů, o kterých by se dalo psát, bohužel, téměř donekonečna. Zase tu máme udavače do Bruselu. Copak se v Česku to udávání ještě dostatečně nezhnusilo? Nebo je to snad, nedej bůh, národní sport, že se ho chopili i politici? A ještě k tomu do Evropy a potažmo i k nám prosakují problémy, které se dějí daleko za oceánem. Mluvím o hnutí Black Lives Matter. BLM,“ říká na úvod dnešního Nedělního rána Ivan Vyskočil.

Před kým bych teď měl pokleknout a omluvit se, že existuju?

„V Čechách jsme sice žádné černé otroky neměli, a přesto se na Staroměstském náměstí konala slabě zalidněná demonstrace s tímto heslem. Dokonce i tam se vykřikovala hesla proti naší policii. Opravdu tomu nerozumím, a rozumná většina se mnou asi také ne!“ kroutí hlavou herec a vysvětluje. „Otroky a trhy s otroky jsme tady měli snad v dobách Sámovy říše a možná ještě kníže Boleslav z toho měl nějaký džob. Ale pochybuji, že v těch dobách byli někteří z otroků černí. Spíše to byli místní a okolní váleční zajatci z různých bojů a půtek. A já jsem nyní úplně zmatený a popletený, před kým bych teď měl pokleknout a omluvit se mu, že existuju (navíc, co když v těch okovech úpěli třeba zrovna moji předkové?),“ krčí rameny Ivan Vyskočil.

„A proti naší policii také nic nemám, spíše bych je podpořil ve větší razanci vůči narušitelům zákona a pořádku. Viz váhavý přístup policie v případu střelby v Uherském Hradišti. Jsou svázáni tolika předpisy a obstrukcemi, že se nakonec obávají razantně zasáhnout tam, kde je to třeba! (A ani takové trhání naší Ústavy by policie neměla jen tak přehlížet!).“

Prezident Zeman opět jako chlap. A to i na ambasádě USA….

Anketa

Má Zeman pravdu, že heslo ,,Black Lives Matter" je rasistické?

98%
2%
hlasovalo: 33269 lidí
„Pan prezident Zeman se opět projevil jako chlap. Jako chlap, který se nebojí říci naplno svůj názor. Opět se nebojí, že nebude takzvaně IN, a řekne klidně, co si myslí, že je správné. A tak se vyjádřil, a dokonce na ambasádě USA, že heslo BLM je rasistické,“ chválí hlavu státu Ivan Vyskočil a souhlasně přikyvuje.

„Jistěže heslo BLM je rasistické. Naprostý souhlas! Je to jen zase rasismus na druhou stranu. Copak na bílých životech nezáleží? Záleží na všech životech, a na tom se snad shodne většina rozumných lidí! Pan prezident nepochybně věděl, že se opět zvedne vlna aktivistů a jiných pitomců, kteří toho využijí k jeho dehonestaci. A to se mi na něm právě líbí, jak s předvídavou intuicí se nerozpakuje pojmenovat chyby i v době, kdy se to tak nějak „jakoby nesluší‘!“ nešetří dál chválou umělec. A připomíná. „Vzpomeňte, jak jako první varoval před imigrací, tenkrát, když to bylo ještě těžce ‚nekorektní‘. A jaký je z imigrace dneska průser!“

„A jen tak na okraj. Jak se protesty proti rasismu slučují s vyřváváním antisemitských hesel, jako se to stalo v Paříži? Tak to mi zůstává rozum stát ! (Mimochodem, co s tím? Vždyť etiopští Židé jsou také černí.),“ podotýká Ivan Vyskočil.

Aktivisté, co se serou do politiky. A kolegové ze Švandova divadla…

„Všichni to známe ze školních lavic, později ze zaměstnání a bohužel často i z jednání s úřady. Všude se občas vyskytne blbec, a srážka s ním je nervy drásající zážitek. Ano, blbec je neštěstí, ale daleko větší hrůza je aktivní blbec! A to jsou bohužel všichni ti aktivisté, co se serou do politiky, co jsou vítači, nadšenci Milionů chlívek a podporovatelé BLM,“ pokračuje dál Ivan Vyskočil v tématu,

A podotýká. „S lítostí mezi ně musím zařadit i kolegy ze Švandova divadla, kteří si heslo BLM dali na portál budovy. Všichni ti, co bezmyšlenkovitě dělají mučedníka z kriminálníka a nerozpakují se o něm psát jako o ‚něžném obrovi‘, jsou totálně mimo! Ten ‚něžný obr‘ byl zfetovanej lump, osm let si odseděl v kriminále a opravdu nevím, zda by některá aktivistka byla okouzlena jeho „něžností‘, kdyby jí pistolí mířil na těhotné břicho?“ ptá se herec.

„Sice ten zákrok byl nešťastný, ale při stresu, který prožívají policisté, a zejména američtí, při zákrocích třeba na území gangů, se není co divit, že nemohou jednat v rukavičkách,“ připomněl.

Polský tisk: Antifa a aktivisté BLM začínají prohrávat

„Při diskusích o tomto tématu mě zaujal článek v polském tisku – Stále více amerických měst se zbavuje zón ovládaných BLM, říká Ivan Vyskočil a cituje:

Antifa a aktivisté BLM začínají prohrávat. Snaha přenést protesty do středně velkých měst USA narazila na silný odpor místního obyvatelstva, které odmítlo podporovat údajné “antirasistické“ šílenství. Sami organizují ozbrojenou obranu, která udržuje pořádek a chrání jejich majetky. Aktivisté Antify a BLM tak nemohou rabovat, zapalovat obchody, ani vyvracet pomníky.

Devatenáctiletá studentka Sinai Espinoza z města Omak ve státě Washington neskrývá strach i zklamání: „Ozbrojená občanská stráž bedlivě sledovala klid a pořádek během celé demonstrace BLM. Bylo nás asi 600 a když jsme chtěli jít ulicemi města, najednou jsme byli obklíčeni po zuby ozbrojenými lidmi. Představili se jako domobrana a řekli, že pokud se někdo z nás dotkne soukromého vlastnictví nebo městské infrastruktury, začnou po nás střílet.“ Devatenáctiletá dívka se svěřila, že cítila strach.

Jak uvádí The Washington Post, město Omak není výjimkou. Ve středních a malých městech se zorganizovala domobrana v podobě všeobecné mobilizace obyvatel. Farmáři, obchodníci i úředníci se připravují na obranu proti vandalům. Rozsáhlé právo na držení zbraně umožňuje místním obyvatelům udržovat pořádek. Při vjezdu do některých měst se také objevily billboardy "Zóna bez BLM". Šerifové rovněž varují všechny návštěvníky, že pokud budou vyvolávat násilí, policie jim bezpečí nezajistí. Pořádek sjednají ozbrojení občané. Sebeobrana Američanů proti vandalům „nevoní“ zvláště levicovým médiím, které šíří zprávy o "bílých rasistech z extrémní pravice". Údajně se tak "brání Afroameričanům vyjádřit svůj spravedlivý hněv".Jak vidno, Amerika se probouzí!

Pokojně ničit pomník? Jedno, zdali v Americe nebo v Praze...

Anketa

Máte pochopení pro demonstrace za práva černochů v USA?

4%
96%
hlasovalo: 19364 lidí
„Proč chtějí ničit něco, na co jsou občané města patrně hrdí, když si ho tam postavili? Proč vůbec něco ničit, na čem nemají žádnou zásluhu? Proč si nechat ničit, co je spjato s historií města? A je to jedno, zdali je to pomník v Americe, nebo socha maršála Koněva v Praze,“ říká rázně herec.

„V tom článku je ale ještě něco daleko víc. Jsme v praxi svědky toho, co se stane, když najednou policie přestane plnit svoji úlohu a nastane chaos. Děje se to nyní v mnoha amerických městech a ve městech na západ od nás. Pak nám nezbyde nic jiného, než se bránit sami,“ pokyvuje herec hlavou a varuje. „A pozor: proto nás chce EU odzbrojit! Potom by nám asi nezbylo nic jiného, než volat, jako na Národní třídě: ‚Máme prázdné ruce‘!“

Na závěr dnešního Nedělního rána pak Ivan Vyskočil vzkazuje. „Občané, a nebojím se říci vlastenci – tyto ‚nové pořádky‘ se plíživě šíří. A my si nemůžeme v této době dovolit mít prázdné ruce!“ pokyvuje herec.

A už s úsměvem dodává: „Zdravím čtenáře PL a všechny dobré a rozumné lidi – na barvě pleti nezáleží – a přeji jim hezké a pokud možno klidné léto.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…