Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ondrášek si s Dallasem závěrečný turnaj MLS nezahraje, úřadoval koronavirus

Ke třem případům koronaviru přibylo dalších jedenáct a osud fotbalistů Dallasu pro tuto sezonu MLS byl zpečetěn. Útočník Zdeněk Ondrášek si závěrečný turnaj zámořské soutěže na Floridě se svým týmem nezahraje.

Je nám líto, video expirovalo.
Dallas přijde kvůli koronaviru o turnaj MLS na Floridě

Dallas měl podle původních plánů rozehrát turnaj ve čtvrtek s Vancouverem. Při první vlně povinných kontrol po příjezdu se ale v mužstvu objevilo šest nakažených hráčů, celý klub musel do karantény a duel byl odložen. Další kolo kontrol v dějišti pak odhalilo dalších deset infikovaných fotbalistů a jednoho trenéra. Ondrášek mezi ně podle vyjádření pro Českou televizi nepatří.

"Rozhodnutí o tom, že se nezúčastní turnaje, je v nejlepším zájmu všech - hráčů Dallasu i dalších 25 týmů. Umožní nám dál dbát o zdraví a bezpečí fotbalistů a zároveň pokračovat v našem plánu," uvedl k vyřazení Dallasu komisionář MLS Don Garber.

V uzavřených hotelech v Disney Worldu na Floridě se dosud testům na koronavirus podrobilo 557 hráčů. Třináct výsledků bylo pozitivních, vedle desítky fotbalistů Dallasu se nákaza objevila i u dvou hráčů Nashvillu a jednoho z Columbusu. "Podle výsledků dalšího testování rozhodneme o účasti Nashville SC v turnaji," uvedlo vedení ligy.

Týmy zahájily přesun na Floridu, kde se soutěž po čtyřměsíční přestávce znovu rozběhne, před dvěma týdny. Celkem se v Orlandu mělo bez diváků odehrát 54 zápasů, program zahájí 8. července duel domácího Orlanda City s Interem Miami.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články