Pacientka trutnovské nemocnice má pozitivní test na covid-19. Nakazila se od ošetřujícího lékaře

Při druhé vlně testování zdravotníků a pacientů na nákazu covid-19 v krajských nemocnicích v Jičíně a v Trutnově byla v úterý zjištěna jedna nakažená pacientka. Ošetřoval ji minulý týden lékař oddělení ARO v nemocnici Trutnov, u něhož byla ve čtvrtek zjištěna nákaza covid-19. Covidem-19 onemocněla také lékařka jičínské nemocnice. Řekla v úterý mluvčí krajských nemocnic Lucie Chytilová.

Hradec Králové Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plošné testování v Praze

Při úterní druhé vlně testování byly odebrány vzorky asi od 140 lidí. | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Při úterní druhé vlně testování byly odebrány vzorky asi od 140 lidí. Z dosud hotových 30 rozborů byl jeden případ pozitivní, uvedla mluvčí. Při první vlně testování bylo v závěru minulého týdne vyšetřeno asi 100 lidí a všechny rozbory vyšly negativně.

Covid-19 má od minulého týdne jeden lékař z oddělení ARO trutnovské nemocnice a lékařka neurologie jičínské nemocnice. Zdroj nákazy se u nich podařilo dohledat, je stejný a není z nemocnice. Lékaři se nakazili ve svém volném čase. Před pozitivním nálezem několik dní chodili do práce.

Oblastní nemocnice Trutnov od úterý na dva týdny z personálních důvodů zrušila plánované operace, bude dělat pouze operace pacientů v akutním stavu. V obou nemocnicích platí zákaz návštěv dotčených oddělení. Několik zaměstnanců nemocnic je v karanténě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme