Trenér mládeže do týmu koronavirus nezanesl, zlobí se vedení Karviné

Trenér mládeže do týmu koronavirus nezanesl, zlobí se vedení Karviné

Vedení Karviné vydalo prohlášení ohledně čtyřem případům koronaviru v klubu. Minulý týden asistent trenéra Mašlej řekl pro radiožurnál, že nákazu do klubu asi přinesl kondiční trenér mládeže, který rovněž pracuje i na dole. Vedení Karviné toto prohlášení vyjádřilo za mimořádně nešťastné.

Klub po celou dobu platnosti dodržoval bezpečnostní manuál proti koronaviru vydaná LFA. „Důrazně odmítáme, že by kdokoliv, kdo neměl oprávnění, přišel do kontaktu s hráči a případně i s realizačním týmem přímo uvnitř klubu – ať už v tréninkovém nebo zápasovém procesu,“ uvedlo na klubovém webu vedení Karviné.

Karvinsko je nyní místo s největším ohniskem výskytu koronaviru v republice. „Nechceme spekulovat nad tím, odkud se nákaza do našeho klubu dostala, toto nám nepřísluší a je to v kompetenci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje, která provádí trasování. Stejně jako nebyl do dnešního dne dopátrán trasováním „pacient 0“, od kterého tato epidemie počala, je zcela zavádějící označovat kohokoli za toho, kdo přinesl vir do kabiny,“ stojí dále v prohlášení.

Vyjádření asistenta trenére Petra Mašleje pro Radiožurnál bylo mimořádně nešťastné. „Rádi bychom touto cestou sdělili, že zásadně odmítáme, že by kdokoliv z trenérů mládeže přišel do kontaktu s hráči A-týmu, případně realizačním týmem přímo uvnitř klubu, jak to bylo některými médii prezentováno a následně dál šířeno po sociálních sítích,“ je si vědomo vedení slezského celku.

Fotografie je ilustrační.