Polák už ve zbytku sezony NHL dres Dallasu neoblékne. Obránce využil práva a zůstane doma

Český obránce Roman Polák z Dallasu nezasáhne do zbytku sezony NHL. Využil tak práva, jež má každý hokejista před obnovením ročníku po pauze způsobené pandemií koronaviru. Jako první ho uplatnil jiný bek Travis Hamonic z Calgary.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Polák

Roman Polák | Zdroj: Profimedia

NHL je přerušená od 12. března, znovu rozjet by se měla 1. srpna. V pondělí začnou tréninkové kempy, nejpozději do úterý mají hráči možnost nahlásit svým klubům, že se k mužstvu nepřipojí. Na základě dohody vedení NHL a hráčské asociace NHLPA se nemusejí obávat jakéhokoli disciplinárního trestu nebo pokuty.

Kdo přiletí z Evropy, musí mít čtyři negativní testy na koronavirus, říká o situaci ve Washingtonu Kempný

Číst článek

Čtyřiatřicetiletý Polák je při neobvyklém průběhu ročníku stále smluvně vázán s Dallasem, s nímž loni v červnu podepsal roční kontrakt na 1,75 milionu dolarů. Pro další pokračování kariéry se ale již s předstihem dohodl na tříleté smlouvě s extraligovými Vítkovicemi.

Rozhodly okolnosti

Zkušený obránce čekal na vývoj situace a byl připravený dostát svým povinnostem, zároveň ale nijak netajil, že už by raději setrval doma. A byl rozhodnutý zůstat, pokud mu to okolnosti dovolí.

„Jsem tam pořád smluvně vázán, mám tam ještě nějaké povinnosti. Ty se musí splnit. Jestli se tam budu muset vracet, tak se tam vrátím a dohraju to. Popravdě si to ale představit nedokážu a ani nechci. A vůbec mě tahle představa trošku děsí. Čas na tu přípravu není takový a hrozí zranění,“ uvedl Polák v polovině června pro klubový web Ostravanů.

Stars následně neuvedli Poláka ani na soupisku pro tréninkový kemp. „Chápu Romanovu situaci a také to, že on a jeho rodina si nemyslí, že je dobrým rozhodnutím se vrátit zpátky za moře. Když někdo udělá to nejlepší rozhodnutí pro svou rodinu, tak to nemůžete zpochybňovat,“ uvedl zkraje července pro server theathletic.com generální manažer Dallasu Jim Nill.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme