Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Majitel se tahal se psy o živého kozlíka, hrozí mu pokuta. Proč není policie tvrdší?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
13. července 2020
06:10

Přetahovaná se psy o živého kozlíka není trestný čin. Podle policistů, kterým Blesk tlapky otřesné video z Petřvaldu, kde se majitel tahá o naříkajícího kozlíka se svými labradory, předaly, nešlo o protiprávní jednání. Případ byl posouzen jen jako přestupek.

Na šokující jednání majitele zvířat Milana Konckého (64) upozornil jeho soused. Ten se domníval, že kozlík byl psům záměrně předhozen a majitel se s nimi pak o žalostně naříkající zvíře přetahoval.

Z videa je jasně patrné, že se Milan Koncký o naříkajícího kozlíka se psy přetahoval. Z videa je jasně patrné, že se Milan Koncký o naříkajícího kozlíka se psy přetahoval. | Petr Pavelek

Chyboval kozel?

To ale Milan Koncký odmítl. Blesk tlapkám řekl, že mu kozlík utekl. „Psi, které jsem měl na vodítku, ho začali škubat. Byl to mladý kozlík, půl roku starý, byl ještě hloupý, psy do té doby neviděl. Ale já jsem ho zachránil,“ prohlásil. Podle veterinářů, kteří Milana Konckého sledují už delší dobu, šlo ale jednoznačně o týrání.

Krysy a kozy ve tmě

A nebyl to zdaleka jeho první prohřešek. Už dříve u něj při kontrolách zjistili řadu nedostatků. Pozemek u domu v Petřvaldu se hemžil krysami, slepice si tam vykračovaly mezi nimi, což také zachytil soused na video a veterinární inspektoři pak viděli na vlastní oči. Zvířata choval v nevhodných podmínkách, v nepořádku a nečistotě, kozy měl navíc zavřené v naprosté tmě.

Milan Koncký tvrdil, že šlo o náhodu. Milan Koncký tvrdil, že šlo o náhodu. | Michal Charbulák

Ještě nerozhodli

Případ kozlíka, který byl při přetahované poraněn, podle slov majitele ale přežil, mají nyní na stole úředníci odboru výstavby a životního prostředí Městského úřadu v Orlové. Podle informací policie o něm dosud pravomocně nerozhodli.

Milan Koncký tvrdil, že šlo o náhodu. Milan Koncký tvrdil, že šlo o náhodu. | Michal Charbulák

zvonik54 ( 16. července 2020 09:20 )

Co s tím chcete dělat? Psi měli hlad a děda jim nedopřál maso. Člověk vítězí nad zvířetem a policajt nad člověkem. - Tak to prostě je a bude.

Pendrek ( 15. července 2020 10:56 )

Ten dědek je úchylný sadista, který nemá absolutně vztah ke zvířatům ani k lidem! Zavřít ho do te jeho posrané stodoly po tmě bez žrádla a vody a kozlík až mu nakope do řiti!!!!! Doufám, že ho tam úředníci z Orlové nechají zavřít, zamknout a zahodit klíč!!!!!!!

Kingpin01008 ( 14. července 2020 19:57 )

Jasné...Veď také plemeno psa aké mal kopnem do riti a pustí vštko zhuby aj z riti..Ten človek podľa mňa oyebáva

villon ( 13. července 2020 08:16 )

Ten pán zachraňoval kozlíka z tlamy krvelačných bestijí a má platit pokutu? Divnej svět.

Zobrazit celou diskusi