Zidane, Ramos a kuriózní penalta. Real přerušil nadvládu Barcelony, Messi nehledal výmluvy

Po třech letech jsou zpátky na vrcholu a znovu pod vedením Zinedina Zidana. Fotbalisté Realu Madrid nedovolili odvěkému rivalovi z Barcelony mistrovský hattrick a kolo před koncem si zajistili 34. titul ze španělské ligy. Definitivně to stvrdila domácí výhra 2:1 nad Villarrealem, kterou zařídil dvěma trefami útočník Karim Benzema. Vítěznému zásahu z pokutového kopu přitom předcházela kuriózní situace.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost z ligového titulu měl pochopitelně i trenér Realu Zinedine Zidane

Radost z ligového titulu měl pochopitelně i trenér Realu Zinedine Zidane | Zdroj: Reuters

Do konce utkání zbývala čtvrthodina, když si míč na penaltový puntík postavil za stavu 1:0 jako již tradičně Sergio Ramos. Všichni včetně brankáře Sergia Asenja očekávali, že se kapitán Bílého baletu pokusí prodloužit svou úspěšnou penaltovou sérii o dvacátý zářez, ten ale neočekávaně přihrál nabíhajícímu Benzemovi a záminka pro dlouhou debatu byla na světě.

Sudí Alejandro Hernández nechal penaltu opakovat, což se hostujícím hráčům vůbec nelíbilo. K druhému pokusu už se postavil přímo Benzema, který bojuje o korunu krále střelců s Lionelem Messim, a bezpečně proměnil. V závěru už jen snížil Vicente Iborra, to už ale na oslavách královského klubu nemohlo nic změnit.

„Každý v týmu má svou roli, ale jsou to hlavně hráči, kteří bojují na hřišti. Proto děkuji hlavně jim a také fanouškům, kteří tu s námi sice nebyli, ale my cítili jejich podporu. Vyhrát takhle náročnou soutěž je něco mimořádného,“ neskrýval nadšení trenér Zinedine Zidane pro klubový web.

Barcelonský šéf obvinil videorozhodčí, že pomáhají Realu. ‚Soustřeďte se na sebe,‘ vzkázal Ramos

Číst článek

Zidane slavil s Realem domácí titul už jako hráč, v roli kouče získal trofej podruhé. Na lavičce Bílého baletu navíc vyhrál třikrát po sobě Ligu mistrů. „Že bych byl lepší trenér než hráč? Ne, to se nedá srovnávat. Trénuji teprve čtyři roky, hrál jsem 20 let. Uvidíme, co bude dál, a pak se o tom třeba budeme moct bavit,“ řekl držitel Zlatého míče a mistr světa z roku 1998.

‚Zůstane do konce života‘

Spokojený byl pochopitelně i prezident klubu Florentino Pérez, který stejně jako trenér vyzdvihl klíčovou roli kapitána Ramose. „Zůstane u nás do konce svého života. Je víc než jen kapitán, tmelí mužstvo a je vynikající lídr,“ uvedl Pérez.

„Před restartem měla Barcelona dvoubodový náskok a věděli jsme, že nemáme prostor pro zaváhání. Tak jsme k tomu také přistoupili,“ připomněl Ramos desetizápasovou vítěznou šňůru, po níž má jeho tým sedmibodový náskok na svého rivala.

Čtyřiatřicetileté legendě Realu, která v klubu odkroutila 15. sezonu, končí příští rok smlouva, k odchodu se ale nechystá. „Chci tady ukončit kariéru, budu tady tak dlouho, dokud mě bude prezident chtít.“

Messi: Usnadnili jsme jim to

Real měl situaci ve svých rukou, nakonec si ale mohl dovolit klidně i prohrát. Barcelona totiž překvapivě poprvé v sezoně na Camp Nou zaváhala, když podlehla 1:2 Pamploně. Nic na tom nezměnila ani další parádní trefa Lionela Messiho z přímého kopu.

„Věděli jsme, že si Madrid pro titul už dojde, poztráceli jsme příliš mnoho bodů. Oni splnili svoje zadání a dostalo se jim odměny, ale dost jsme jim to usnadnili,“ řekl Messi pro klubový web.

Dusno v kabině Barcelony. Vedení kritizuje hráče, Messi se opřel do sportovního ředitele

Číst článek

„Tenhle zápas byl pro celou naši sezonu typický. Velmi nevyrovnaný tým, který se příliš snadno sesype. Musíme začít u sebe, být sebekritičtí, hodně se zlepšit a také se hodně změnit. Ještě je tu Liga mistrů, kterou chceme vyhrát,“ dodal Messi, o jehož napjatém vztahu s klubovým vedením i trenérem Quiqem Sétienem se delší dobu spekuluje.

Argentinec se může dočkat ve španělské lize alespoň individuálního ocenění. Před posledním zápasem je totiž s 23 góly v čele tabulky kanonýrů o dvě trefy před Benzemou.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme