Potvrzeno. West Ham po záchraně v Premier League uplatnil opci na Součka

Z hostování se stal skutečně přestup. Londýnský klub poté, co se zachránil v Premier League, uplytnil opravdu opci na záložníka Tomáše Součka a podepsal s ním čtyřletou smlouvu. Stalo se tak tedy přesně to, na čem se před půl rokem domluvily West Ham s pražskou Slavií, odkud tehdy na hostování zamířil.

Díky tomuto kroku ze strany londýnského klubu se tak stal Tomáš Souček nejdražším hráčem, který přestoupil z české ligy do zahraničí. Nejprve dostali sešívaní od Kladivářů zhruba 113 milionů korun už jen za půlroční Součkovo hostování, poté, co se hostování nyní mění v přestup, do Slavie přieče ještě dalších více než 400 milionů korun. K tomu, aby se hostování skutečně změnilo v přestup, se musel londýnský celek zachránit v Premier League a právě to se mu před pár dny podařilo a to i díky třem gólům českého středopolaře.

"S prvním půlrokem jsem spokojený. Hodně se mluví o tom, že lednové přestupy nejsou zrovna jednoduché, a navíc jsem šel do týmu, který bojoval o záchranu. Jsem rád, že jsme to s klukama zvládli dokonce dvě kola před koncem, máme klid a jsme zachránění. Jsem rád, že jsem k tomu mohl přispět svými výkony a uspěl tu. Dává to mně i týmu sílu do dalších let, myslím si, že si zasloužíme být na lepší příčce, než jsme nyní," nechal se slyšet Souček ve své reakci na zachránu londýnského klubu v anglické nevyšší soutěži.

Právě výkony českého reprezentanta Tomáše Součka z posledních zápasů ocenil sám kouč West Hamu David Moyes tím, že ho označil za jeden z důvodů, proč jeho svěřenci udrželi prvoligovou příslušnost i pro další sezónu.

"Jsem nadšený, že Tomáš podepsal trvalou smlouvu. Když jsem přišel do West Hamu, mluvili jsme o tom, že potřebujeme dalšího hráče do zálohy, abychom pomohli Declanu Riceovi a Marku Noblemu. Myslím, že Tomáš k nám výborně zapadl," řekl Moyes a pokračoval: "Je to skvělý kluk s velmi dobrými fyzickými schopnostmi. Vstřelil několik důležitých gólů, proti Chelsea, Newcastlu a Watfordu. Jsme rádi, že na dlouhou dobu bude hráčem West Hamu."

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Fotbal

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

Oleksandr Syrskyj s ministrem obrany Ukrajiny Rustem Umerovem.

Je to tady. Francie pošle vojenské instruktory na Ukrajinu

Francie pošle na Ukrajinu instruktory, aby vycvičili ukrajinské vojáky, řekl v pondělí odpoledne Oleksandr Syrskyj, vrchní velitel ukrajinských ozbrojených sil. Vyjádřil také naději, že příklad Paříže budou následovat i další západní země.

před 3 hodinami

Emmanuel Macron na Mnichovské bezpečnostní konferenci 2023.

Macron označil Rusko za hrozbu pro Evropu: Musíme se umět sami bránit

Potřebujeme Evropu, která se dokáže sama bránit, uvedl francouzský prezident Emmanuel Macron ve svém projevu k evropské mládeži v Drážďanech. Macron, který je na třídenní státní návštěvě v Německu, označil Rusko, které vojensky napadlo Ukrajinu před více než dvěma lety, za hrozbu evropské bezpečnosti.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

OSN, ilustrační foto

Izrael zaútočil na uprchlický tábor v Rafahu. Mimořádně zasedne RB OSN

Rada bezpečnosti OSN svolala na úterý mimořádné zasedání v souvislosti s izraelským náletem na uprchlický tábor ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy, který si podle tamních úřadů vyžádal nejméně 45 obětí. S odvoláním na nejmenované diplomaty o tom v noci na úterý informovala agentura AFP.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

Energetika

EK schválila Česku miliardovou podporu na modernizaci tepláren

Evropská komise po intenzivním vyjednávání vydala pro Česko povolení na provozní podporu pro vysokoúčinnou kombinovanou výrobu elektřiny a tepla v maximálním celkovém objemu 3,2 miliardy eur. Bude tak možné aplikovat opatření, které je zásadní pro modernizaci energetiky a teplárenství a přispěje k plnění klimatických cílů. Model bude zároveň využívat nejefektivnější a nejmodernější formu podpory, která se bude odvíjet od situace na trhu.

Aktualizováno včera

včera

Noční klid

RECENZE: Plíživá paranoia a kolaps společnosti. Noční klid zpřítomňuje úzkost

Takřka měsíc před začátkem festivalu v Karlových Varech se do českých kin dostává druhý celovečerní film režiséra Michala Hogenauera, jehož intimní debut Tiché doteky ve Varech odpremiéroval před pěti lety. Jeho novinka Noční klid pokračuje v suverénní režii, komorním pojetí a rozplétání celospolečenských problémů na pozadí individuálních osudů.

včera

Radoslaw Sikorski

Polsko omezí pohyb ruských diplomatů. Moskva mluví o rusofobii

Polsko omezí ruským diplomatům pohyb na svém území, uvedl šéf polské diplomacie Radoslaw Sikorski. Varšava tak podle jeho slov reaguje na zapojení Ruska do hybridní války proti Evropské unii. Moskva reagovala slovy, že jde o další projev rusofobie, která údajně panuje v Polsku. 

včera

včera

včera

Feri nastoupil do vězení. Za mřížemi má strávit tři roky

Exposlanec Dominik Feri v pondělí podle dostupných informací nastoupil do vězení, kde si má odpykat tříletý trest odnětí svobody za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, který mu na konci dubna potvrdil odvolací soud. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy